Sant Joan de Vilatorrada

Tres detinguts per agredir uns policies quan han anat a aturar una festa il·legal

Segons la policia, cinc agents han quedat ferits en l'operatiu, a Sant Joan de Vilatorrada

Redacció/ACNActualitzat

Cinc policies han resultat ferits quan intentaven aturar una festa il·legal a Sant Joan de Vilatorrada, la matinada d'aquest dilluns. Són tres policies locals i dos mossos d'esquadra. Tres dels assistents a la festa, dos homes i una dona, tots veïns del municipi bagenc, han quedat detinguts acusats d'atemptat contra els agents.

Segons ha avançat El Món i han confirmats fonts dels Mossos a l'ACN, els fets han passat al carrer Dos de Maig, pels volts de la mitjanit.

La policia local s'ha desplaçat al lloc dels fets alertada pels veïns. Un cop allà, han demanat reforços als Mossos, veient que alguns dels participants mostraven una actitud "hostil". També hi ha anat a donar suport la policia local de Manresa.

 

Segons els Mossos, quan han arribat hi havia tres persones a l'exterior. Els agents han explicat que una ha començat a donar puntades de peu i cops de puny a un dels agents i, a un altre li ha intentat treure l'arma i l'ha agafat pels testicles.

Mentre l'intentaven immobilitzar, les altres dues persones també han començat a donar empentes i cops a la policia.

Als tres detinguts, dos homes de 53 i 21 anys i una dona de 43, tots veïns de Sant Joan de Vilatorrada, se'ls acusa d'un presumpte delicte d'atemptat a l'autoritat.

Sàmper diu que detecten més festes il·legals

Justament, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha alertat aquest dilluns d'un "augment" de les festes il·legals i botellons en domicilis particulars, coincidint amb un nou repunt de la pandèmia.

Cinc policies ferits en intentar aturar una festa il·legal a Sant Joan de Vilatorrada
Sàmper, al parc de bombers de Girona, aquest dilluns (ACN/Gemma Tubert)

 

El conseller ha admès que controlar aquests esdeveniments és "difícil" perquè per accedir al domicili cal l'autorització del propietari, d'un jutge "o la constància que s'està cometent un delicte, i això no són delictes, són sancions administratives".

En cas que els veïns avisin d'una festa il·legal, la policial s'hi presenta i, quan surten els participants, se'ls identifica, sanciona i, si hi ha resistència, se'ls pot detenir, com ha passat en el cas de Sant Joan de Vilatorrada.

Sàmper ha remarcat que els contagis que puguin donar-se en aquestes festes pot arribar al domicili de cada participant, "on es pot trobar algun familiar d'edat avançada".

El conseller ha demanat paciència. "D'aquí un parell de mesos, com a màxim, tindrem temps de tenir un estiu, no com el del 2019, però millor que el passat", ha manifestat, durant una visita al parc de bombers de Girona.

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicial
Anar al contingut