Una gran representació de dones entre 34 i 44 anys que van respondre l'enquesta
Una gran representació de dones entre 34 i 44 que van respondre l'enquesta, feta per l'Hospital Clínic

3 de cada 4 dones van patir ansietat o depressió durant el confinament

L'enquesta, realitzada per l'Hospital Clínic, es va fer dues setmanes després que es decretés l'estat d'alarma i hi van participar més de 5.000 persones

El 73% de les dones van patir ansietat i depressió durant el confinament. És el resultat d'una enquesta de l'Hospital Clínic de Barcelona, on van participar 5.500 persones. L'enquesta es va fer a les xarxes, dues setmanes després del confinament.

Entre els factors que van contribuir a augmentar l'estrès hi apareixien tenir menors o persones dependents a càrrec i la por de perdre la feina. Tot i que la majoria de participants van patir símptomes d'ansietat i depressió de caràcter lleu, un 10% van expressar de manera greu alguna d'aquestes afectacions.

Dieta equilibrada i dieta informativa

Conductes com ara portar una dieta equilibrada i llegir poca informació sobre el coronavirus redueixen l'ansietat o els símptomes de depressió provocats pel confinament, segons el resultat de l'enquesta. A més d'aquestes dues activitats, també es va veure que podrien servir per reduir els nivells d'ansietat el fet d'aprofitar l'ocasió del confinament per dur a terme aficions i no parlar amb familiars o amics molt sovint.

Els autors admeten, però, que hi ha una gran representació de dones entre 34 i 44 anys que van respondre davant una quantitat molt petita de persones de més de 75 anys.

L'enquesta incloïa qüestions sociodemogràfiques i laborals com les franges d'edat, el sexe, tenir menors o altres persones dependents al càrrec, la quantitat de teletreball i de treball presencial, el risc percebut de pèrdua de feina relacionada amb la pandèmia, i preguntes sobre el risc que parents i persones properes tinguessin el virus o que els pogués afectar de forma greu.

Els factors personals associats a un augment de l'ansietat i dels símptomes depressius eren el risc de pèrdua de feina, tenir símptomes sense diagnòstic o haver rebut en algun moment de la vida un tractament de salut mental durant almenys 3 mesos.

L'objectiu de l'estudi era identificar les conductes que potencialment poden ajudar a fer front a aquests símptomes.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut