3 de cada 4 afectats per ERTO, pendents de rebre resposta de la devolució de la renda
Molts afectats per ERTO van haver de rectificar les declaracions de renda

3 de cada 4 afectats per ERTO, pendents de rebre resposta de la devolució de la renda

Per errors en les dades del SEPE, molts d'aquests treballadors van haver de rectificar la declaració, però tampoc han cobrat molts dels qui la van presentar a termini.

Actualitzat

Després dels problemes per cobrar les prestacions, molts afectats per un expedient de regulació temporal d'ocupació, ERTO, ara esperen cobrar les devolucions de la renda. El 75% encara no han rebut resposta sobre la seva declaració per part de l'Agència Tributària –sis mesos després de la campanya de la renda–, segons ha denunciat el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya.

"Els ciutadans afectats per ERTO es van trobar en una situació excepcional, molt complicada i aliena a la seva voluntat, per la qual cosa no entenem que l'Agència Tributària no hagi resolt encara els seus requeriments."

En un comunicat, el Col·legi ha explicat que aquestes declaracions són a retornar perquè aquests contribuents van pagar de més o se'ls va retornar menys del que els pertanyia.

 

Declaracions "incorrectes" a causa del SEPE

Els gestors administratius ja van alertar a mitjans d'any que el 70% de les declaracions de la renda d'afectats per ERTO es van fer de manera "incorrecta". La falta de dades actualitzades per part del SEPE en va ser la causa principal, i molts d'aquests contribuents van haver de regularitzar la seva declaració una vegada presentada. "Però ni tan sols les que es van fer dins de termini, abans que acabés la campanya de la renda, han rebut la devolució", han apuntat.

Els gestors consideren que els errors es repetiran en la pròxima campanya

"Molts d'aquests errors encara no s'han solucionat, per la qual cosa creiem que aquesta situació es repetirà en la propera campanya de la renda, en la qual es declararan les dades d'aquest any que està a punt d'acabar."


El col·legi assegura que aquesta "laxitud" de l'administració tributària a l'hora de donar resposta a una rectificació no és nova i que també afecta altres menes de contribuents.

(ACN)

Els gestors denuncien també la dificultat per consultar l'estat dels expedients: "Per internet és gairebé impossible, i aconseguir una cita presencial a una oficina és encara molt complicat".

En aquest sentit, reclamen un pla de retorn a l'atenció personal a totes les administracions –perduda durant la pandèmia– per evitar la indefensió dels "ciutadans que no saben o no poden fer les seves consultes online".

ARXIVAT A:
Economia de butxacaAgència Tributària ERTO
Anar al contingut