3.000 milions d'animals van morir durant els incendis d'Austràlia de l'any passat

Una xifra que triplica les últimes estimacions que es van fer al gener

Actualitzat

Un informe preliminar del Fons Mundial per a la Natura dona xifres esfereïdores sobre l'impacte dels terribles incendis forestals d'Austràlia entre l'estiu del 2019 i l'hivern del 2020. Calcula que uns 3.000 milions d'animals van ser víctimes dels incendis. Morts, ferits o desplaçats.

 

 

Una xifra que triplica les últimes estimacions que es van fer, al gener, en un dels moments més crítics i només en dos estats, Nova Gal·les del Sud i Victòria. Ara s'ha ampliat la zona d'estudi.

L'estudi també actualitza les dades de la superfície cremada i calcula que les flames van calcinar durant mesos uns 11,46 milions d'hectàrees, sobretot als estats de Nova Gal·les de Sud i Victòria, en una superfície equivalent a la que ocupa l'Uruguai.

 

Animals morts pels incendis d'Austràlia

 

Els animals més afectats són els rèptils, però també ocells, mamífers i amfibis. L'informe assegura que és un dels pitjors desastres en la vida salvatge de la història moderna.

I no tots els animals van morir a causa de les flames. Escapar-ne els va fer més vulnerables i amb poques possibilitats de sobreviure. Van perdre el seu hàbitat, les fonts d'alimentació i van quedar exposats als depredadors.

 

Fora dels seus hàbitats tenen molt poques possibilitats de sobreviure perquè han de competir amb altres animals per trobar aigua, aliments i un cau, fet que els deixa en una gran vulnerabilitat davant dels seus depredadors.

Científics i mediambientalistes esperen que l'informe sigui un nou toc d'atenció sobre l'impacte del canvi climàtic, no només per a Austràlia, a qui sí que demana que revisi les lleis de protecció de la biodiversitat.

 

Els rèptils els més perjudicats

L' informe de l'organització naturalista quantifica que els rèptils van ser els més perjudicats, amb 2.460 milions de víctimes, superant els 180 milions d'aus, els 143 milions de mamífers i els 51 milions d'amfibis.

La pèrdua de tants exemplars suposa un cop molt dur per a la diversitat de la fauna i, sobretot, per a les 300 espècies autòctones que estan en perill, com els coales.

Una dona salva de les flames un coala ferit

 

Una de les imatges més mediàtiques dels terribles incendis forestals d'Austràlia de l'any passat va ser la de la dona que s'acosta a les flames per salvar un coala malferit.

Però, malgrat l'interès que va generar la història i les cures a l'hospital, en Lewis, que és com van batejar el marsupial, tenia massa cremades. El van sacrificar.

 

 

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut