28 milions i 5 mesos per reparar els danys de llevantada a l'R13 i R14 de Rodalies

La forta llevantada del mes d'octubre passat va fer malbé una setantena de punts de la línia ferroviària entre Lleida i l'Espluga de Francolí

RedaccióActualitzat

Adif comença a reparar els danys ocasionats per la llevantada a les línies de Rodalies R13 (Lleida-Valls-Barcelona) i R14 (Lleida-Reus/Tarragona-Barcelona). La companyia calcula que fins al 15 de maig no es podrà restablir la circulació del tram entre Lleida i l'Espluga de Francolí.

La forta llevantada del 22 i 23 d'octubre passat va ocasionar danys en diferents infraestructures i trams de via, alguns dels quals van quedar totalment destrossats per l'aigua.

 

Un del trams que van quedar totalment destrossats per la llevantada (ACN/ Salvador Miret)

 

Entre les feines de millora hi ha l'augment de la capacitat de drenatge, refer i protegir els trams de via i la catenària, i reparar les infraestructures fetes malbé.

 

 

 

El cost estimat de les obres per reparar el tram ferroviari entre Lleida i l'Espluga de Francolí, i entre Lleida–Manresa–Barcelona és de més de 28 milions d'euros.

Mentre durin les tasques de reparació del tram afectat, Renfe ofereix als passatgers un servei de transport alternatiu amb autobús des de Lleida fins a l'Espluga de Francolí. Un cop s'arriba a l'Espluga, la circulació en direcció Barcelona es normalitza.

ARXIVAT A:
Transport públicMobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut