Acusen de sexisme i falta de seguretat l'empresa espacial de Jeff Bezos
Blue Origin de Jezz Bezos és en plena carrera espacial amb les empreses d'Elon Musk i Richard Branson (EFE/Blue Origin)

28 milions de dòlars, el preu per viatjar 10 minuts a l'espai amb Jeff Bezos

No se sap encara el nom de l'apostant anònim de la subhasta per aconseguir un dels quatre seients per anar a l'espai amb el fundador d'Amazon

RedaccióActualitzat

28 milions de dòlars és el preu que s'ha acabat pagant en una subhasta per volar a l'espai amb Jeff Bezos. El multimilionari fundador d'Amazon va anunciar que buscava acompanyant per volar a l'espai amb una nau espacial de l'empresa Blue Origin. I ja l'ha trobat.

El preu de sortida eren 4,8 milions de dòlars, però al cap de quatre minuts d'obertura de la subhasta les ofertes ja havien superat els 20 milions. A hores d'ara, es desconeix la identitat de la persona que ha pagat els 28 milions de dòlars per posar-se en òrbita.

El guanyador de la subhasta licitava amb gairebé 7.600 persones més de 159 països per obtenir un dels 4 seients del primer vol turístic de la companyia. S'enlairarà amb el mateix Bezos i el seu germà, Mark. El nom del quart passatger s'anunciarà en les pròximes setmanes.

La subhasta va començar fa més d'un mes a la pàgina web de la companyia i ha acabat aquest dissabte. El vol s'enlairarà des de Texas el 20 de juliol, coincidint amb el 52è aniversari de l'arribada de l'Apollo 11 a la Lluna, una fita que marca un precedent en els viatges privats a l'espai.

S'espera que el viatge a l'espai, a una altitud de més de 100 quilòmetres, duri uns 10 minuts. Els diners es donaran a una fundació de l'empresa Blue Origin, anomenada Club for the Future, que busca inspirar els joves a estudiar carreres científiques i dedicar-se a explorar l'espai, segons un comunicat de la companyia.

Musk vs. Bezos: la cursa (privada) per conquerir l'espai

El fundador d'Amazon comparteix la seva obsessió amb l'espai amb altres multimilionaris, com Elon Musk, propietari de la companyia de cotxes Tesla i de l'aeronàutica SpaceX. Competeixen per contractes i per projectes, com els viatges turístics a l'espai.

Bezos complirà el seu desig aquest juliol amb el primer vol turístic a l'espai, però Musk ja li ha doblat l'aposta i té previst que, com a molt l'any que ve, farà viatges turístics amb dues o tres voltes al voltant de la Terra. Però el seu veritable objectiu és portar civils a la Lluna i a Mart.

De fet Musk s'ha emportat l'últim contracte de la NASA, de 2.900 milions de dòlars, per portar els pròxims astronautes a la Lluna. Però abans hi ha hagut molts intents fallits.

El multimilionari Richard Branson, amb Virgin Galactic, també està invertint bilions de dòlars en coets per anar a l'espai.

Si fa 50 anys la guerra freda entre Estats Units i la URSS va servir per fer passos de gegant en la conquesta de l'espai, ara la carrera agafa una dimensió nova.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut