28 anys de presó per apallissar i abusar sexualment de les dues filles a Lleida

Els fets van començar quan la germana gran, que ara té 18 anys, en tenia 9
28 anys de presó per apallissar i abusar sexualment de les dues filles a Lleida
Lleida

28 anys de presó per apallissar i abusar sexualment de les dues filles a Lleida

Els fets van començar quan la germana gran, que ara té 18 anys, en tenia 9
Redacció Actualitzat

L'acusat d'apallissar i abusar de dues filles, després de la vista a l'Audiència de Lleida (ACN)

L'Audiència de Lleida condemna a 28 anys de presó l'acusat d'apallissar i abusar sexualment de les seves dues filles.

Les nenes van relatar que les agressions, els insults i els abusos eren continuats, i els psicòlegs van qualificar els seus relats d'absolutament creïbles.

Les nenes, que ara tenen 16 i 18 anys, van declarar protegides per una mampara. Els fets van començar quan la germana gran tenia 9 anys.

L'home, que va negar tots els fets, ha estat condemnat a quinze anys de presó per un delicte d'agressió sexual, onze anys de presó per un delicte d'abusos sexuals, un any i mig de presó per un delicte de maltractament habitual i nou mesos més per un delicte de maltractament.

L'Audiència també li ha retirat la custòdia de la filla gran durant quinze anys i de la petita durant onze anys i li prohibeix comunicar-se o aproximar-se a les noies per un període d'entre dotze i setze anys.

També el condemna a vuit anys de llibertat vigilada un cop surti de la presó i que indemnitzi les filles amb 30.000 i 15.000 euros, respectivament, pels danys patits.

Abusos des del 2010

La germana gran va explicar que els fets es van iniciar amb ella, quan tenia uns 9 anys, cap a l'any 2010. Van començar amb tocaments i van anar augmentant en gravetat i freqüència fins al punt que el seu pare la violava des de dos cops per setmana fins a dos cops al dia.

Els psicòlegs van assegurar que les dues tenen seqüeles greus, sobretot la germana gran, a qui han definit com una persona "submisa" i que assumia el "rol de parella" amb l'acusat.

Ella fins i tot va explicar que moltes vegades decidia quedar-se a casa amb el seu pare, tot i saber què passaria, per evitar que li fes el mateix a la seva germana petita.

La mare de les nenes va declarar que es va assabentar dels abusos sexuals quan les nenes van denunciar els fets, a finals del 2016.

Va reconèixer, però, que l'acusat les pegava amb el cinturó i les insultava i els deia que havien de fer les feines de casa perquè per això eren les dones i que per això les tenia.

Els psicòlegs van explicar que la filla petita tenia més caràcter i que quan el seu pare intentava abusar d'ella, reaccionava negant-s'hi i empenyent-lo. Tot i això, li va arribar a fer tocaments en diverses ocasions.

La fiscalia demanava 37 anys de presó. La defensa en demanava l'absolució perquè considerava que era poc creïble que la mare no s'assabentés dels abusos, quan vivien tots junts, que hi havia hagut incongruències en les declaracions i que no s'havia desvirtuat la presumpció d'innocència.