Bombers treballant a la zona de l'incendi a l'estany d'Ivars i Vila-sana el 23 de març (ACN/Rafel Rocaspana)

277 municipis en risc molt alt d'incendi i amb restriccions: consulta la llista

En total s'han anul·lat 2.400 activitats previstes per a aquest diumenge perquè podrien provocar focs, segons Protecció Civil

RedaccióActualitzat

Les condicions meteorològiques han fet elevar el risc d'incendi. Aquest dissabte hi ha hagut 18 comarques amb risc alt o molt alt, sobretot del centre i sud de Catalunya, i diumenge s'amplia a 31 comarques, des de la mitjanit. Gairebé tot Catalunya queda afectada diumenge pel nivell 2 del pla Alfa, establert pels Agents Rurals per extremar la vigilància i prevenció, pel perill d'incendi forestal.

Això significa que s'han suspès totes les activitats que puguin suposar un risc a 277 municipis de 25 comarques. En total s'han anul·lat 2.400 activitats previstes, des de cremes agrícoles a calçotades, perquè podrien derivar en un incendi.

El cos d'Agents Rurals recorda que està absolutament prohibit fer foc i fa una crida a ser especialment prudent en les activitats al medi natural. La possibilitat d'encendre foc, la realització d'activitats esportives, de treballs forestals o d'activitats agrícoles i l'ús de barbacoes en les àrees de lleure existents queden afectades a partir del nivell 2 de risc.


Les comarques amb més municipis en situació de perill molt alt o extrem d'incendi forestals són el Baix Llobregat (25 municipis), l'Anoia (22) i el Baix Camp (20).

Els 277 municipis afectats es poden consultar aquí:
 


Els Bombers han treballat, aquest matí, en dos incendis, que no han anat a més.

A Vinebre, a la Ribera d'Ebre, han estabilitzat un incendi de vegetació agrícola, que ha començat al marge de la carretera T-2237 i que ha cremat uns 800 metres quadrats de canyars.

Al Pla de Santa Maria, a l'Alt Camp, les flames han cremat uns 500 metres quadrats de vegetació forestal a la zona del pont del Pagès, al quilòmetre 16,5 de la C-37.


Els nivells del pla Alfa

El risc d'incendis s'estableix al pla Alfa, que preveu una escala de nivells de 0 a 3, per a cada comarca. L'activació de cada nivell, que decideix diàriament la direcció general dels Agents Rurals, comporta un grau de mobilització dels efectius i determinades actuacions preventives.

Aquest diumenge el risc és més moderat, al nivell 1 del pla Alfa, a 6 comarques que hi ha cap al Pirineu: Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Cerdanya, Ripollès, Garrotxa i Selva.

Només hi ha 5 comarques que queden al marge en el mapa de risc d'incendi: Vall d'Aran, Pla de l'Estany, Gironès, Baix Empordà i Pla d'Urgell, perquè hi ha poca massa forestal i més camps fruiters.

Diumenge a la tarda

La tarda de diumenge es preveu com el moment de perill més generalitzat, segons l'informe del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Diumenge al matí es preveu vent de l'oest, que girarà a nord-oest durant la tarda i, finalment, a nord dilluns.

La temperatura alta per l'època i l'entrada de vent de ponent produirà una baixada sobtada de la humitat relativa, que pot arribar a ser molt baixa a gairebé tot el territori, amb l'excepció de les zones de nord-est del país.

 

ARXIVAT A:
SequeraIncendis
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut