27 alcaldesses catalanes demanen una llei per acabar amb la prostitució

La Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic de Dones proposen seguir el model suec, que persegueix clients i proxenetes

Actualitzat

27 poblacions catalanes de la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic de Dones, s'han adherit a la crida per l'abolició de la prostitució. Volen que s'apliquin sancions als clients i es persegueixin els proxenetes.

Aquest dijous s'ha estrenat un documental, "El Proxeneta" protagonitzat, precisament, per un proxeneta condemnat que denuncia com es mouen els fils d'aquest món. L'acte de l'estrena ha servit per donar a conèixer el manifest "La Pau de les Dones", impulsat per la Plataforma Catalana pel Dret a No Ser Prostituïdes.

 

 

La directora Mabel Lozano exposa en el seu documental el relat de qui durant més de 20 anys va exercir de proxeneta en una desena de grans bordells de l'estat.

"Més d'una vintena d'homes, espanyols, que venien del món del 'macarronisme' van ser els ideòlegs del tràfic (de blanques). Aquesta vintena d'homes eren els amos dels més importants macrobordells del nostre país. I aquests bordells a dia d'avui tots continuen oberts."

 

 

El protagonista d'un documental que desemmascara l'explotació darrere del negoci de la prostitució i denuncia les complicitats amb què va comptar per explotar 1.700 dones.

"Entre llops ens coneixem. No és que sigui corrupte l'alcalde o "putero", que n'hi ha, mira cap una altra banda. Ajuntaments, banquers, notaris, aquesta gent amb les molles que els donavem es conformaven per a que tot això funcionés."

La directora denuncia que, a l'estat, 8 milions d'espanyols han pagat per tenir sexe.

Per canviar aquesta situació, alcaldesses de colors polítics diferents, de 27 municipis catalans, han donat suport aquest dijous, com l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, a la petició per penalitzar la compra de serveis sexuals amb un objectiu:

"Que els nois quan surten de festa és el més normal del món, perquè primer han accedit a la sexualitat a través de la prostitució, anar a un prostíbul."

"La prostitució ens interpel·la a tots com a societat, perquè si la meva filla té un company que creu que pel simple fet de ser dona la pot comprar, això interpel·la a qualsevol",

 

 

Des de la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic de Dones demanen legislar seguint el model suec, que persegueix el proxeneta i busca acabar amb la demanda social de la prostitució.

També s'hi han adherit les alcaldesses d'altres municipis com Sant Cugat del Vallès, Gavà i Sant Vicenç dels Horts, a Barcelona, i Sils, a la Selva, que han compartit experiències de "bones pràctiques" en la política municipal.

 

 

ARXIVAT A:
FeminismeDrets humansProstitució
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut