Palma

260 càrrecs d'escoles balears pleguen en un degoteig de dimissions contra el decret de trilingüisme

La majoria es veuen obligats a continuar, en contra de la seva voluntat, perquè no se'ls ha nomenat substitut. Per la seva banda, Joana Maria Camps, conselleria d'Educació i Cultura del govern balear, hi treu importància i assegura que "el 97% dels equips directius estan al peu del canó, lluitant dia a dia."

RedaccióActualitzat

El decret de trilingüisme imposat pel govern del popular José Ramón Bauzá a les illes Balears està provocant un degoteig de dimissions als centres. Uns 260 càrrecs han renunciat a seguir ocupant aquest lloc. És la seva manera de denunciar un clima d'alta conflictivitat i protestar pels efectes negatius que, segons ells, tindrà per als alumnes l'aplicació del decret que qualifiquen de fracàs. 

La majoria es veuen obligats a continuar, en contra de la seva voluntat, perquè no se'ls ha nomenat substitut, segons ha assegurat Pere Morell, exdirector de l'IES Berenguer d'Anoia, l'únic a qui s'ha substituït via decret i que es van assabentar pel Butlletí Oficial del seu trasllat.

Per la seva banda, Joana Maria Camps, conselleria d'Educació i Cultura del govern balear, hi treu importància i assegura que "el 97% dels equips directius estan al peu del canó, lluitant dia a dia."

Els directors avisen que el nivell dels alumnes baixarà

L'associació de directors dóna aquest curs per perdut. Antoni Morante, president de l'Associació de Directors d'Ensenyança Secundària de Mallorca, ha assegurat als micròfons de Catalunya Ràdio que amb el decret de trilingüisme el govern de José Ramón Bauzá només ha aconseguit afegir un problema més a l'ensenyament de les Illes.

Segons Morante, ja havien advertit que els alumnes no tenien les competències necessàries per seguir assignatures en anglès, ni tots els professors tenien el nivell adequat. A més, no se'ls ha facilitat ni indicacions metodològiques ni material didàctic. I ha afegit que, si fins ara el nivell dels alumnes ja era "mediocre, ara empitjorarà".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut