Treballadors que surten i altres que entren per fer el relleu

26 dies de confinament del personal d'una residència de Lleida acaben sense contagis

Es van blindar per protegir de la pandèmia els 89 residents que hi viuen

Actualitzat

Fins ara són 1.178 les persones grans mortes per Covid-19 en residències, en les últimes hores se n'hi han sumat 55 més. Cap d'aquests casos ha estat en un geriàtric de Lleida,on la plantilla va decidir tancar-s'hi i fer el confinament amb els avis.

Aquest matí n'han sortit, satisfets de l'esforç que han fet. Les treballadores s'han abraçat entre elles perquè s'han passat 26 dies tancades al Centre Geriàtric Lleida i han aconseguit que el coronavirus no entrés a la residència.

A les 7 del matí d'aquest dijous han aixecat el confinament després de setmanes en què el centre s'ha blindat per protegir de la pandèmia els 89 residents que hi viuen.

 

Entre el personal, cansament, però també satisfacció. Maite Illana, treballadora confinada a la residència, a la sortida ha explicat que ha sigut molt dur deixar a casa la família però "sabem que hem salvat vides".

Lucía Mohedano, treballadora confinada a la residència, ha explicat que aquests dies han sigut molt cansats però "ens quedem amb la pena de deixar-los".

Test per fer al personal de la residència

 

La residència ha contractat més personal per poder fer torns d'onze hores a partir d'ara. Per evitar contagis, ha comprat 240 tests ràpids. Avui n'han fet a tots els treballadors que han entrat, com ha explicat Carol Mitjans, directora Centre Geriàtric Lleida.

"Ens hem quedat una proporció de tests, per fer-los a totes les persones que entren per garantir que entren d'una manera neta i lliures de Covid."

Després d'aquest esforç els treballadors esperen continuar sent una residència sense Covid.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut