Barcelona

250 medicaments són més cars amb recepta que sense

Són els que costen entre 1,68 i 1,99 euros. Com a conseqüència de l'euro per recepta que aplica l'executiu català i del copagament farmacèutic impulsat pel govern espanyol, aquests medicaments surten més a compte si es compren de manera lliure.

RedaccióActualitzat
Les mesures empreses per les adminitracions per reduir el dèficit de la sanitat pública han suposat que 251 medicaments surtin més cars si es compren amb recepta que sense. Són els que costen entre 1,68 i 1,99 euros. Com a conseqüència de l'euro per recepta que aplica l'executiu català i del copagament farmacèutic impulsat pel govern espanyol, que s'aplicarà de manera efectiva a partir d'aquest 1 d'agost, aquests medicaments surten més a compte si es compren de manera lliure.

El Departament de Salut ha admès el problema, que atribueix al fet que quan van posar en marxa la taxa de l'euro per recepta el govern espanyol encara no havia decidit ampliar el copagament farmacèutic i per tant no podien saber que acabaria passant això. Salut afegeix que ho revisaran a finals d'any, quan facin la valoració general de la taxa d'1 euro per recepta.

Per la seva banda, al secretari general del sindicat Metges de Catalunya, Francesc Duch, aquesta paradoxa és un nyap fruit de la "improvisació" i del "poc rigor" de les administracions.
Anar al contingut