Imatge de recurs d'una persona gran (Pixabay)

25 falsos revisors del gas detinguts per estafar i robar gent gran l'any passat

Mossos i la federació d'empreses instal·ladores de gas fan una campanya informativa

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra van detenir l'any passat 25 persones que es feien passar per revisors de gas per cometre estafes i furts a domicilis de gent gran. Es van obrir 72 investigacions per estafes en falses inspeccions obligatòries i van desarticular un grup organitzat a Barcelona, centre neuràlgic d'aquest tipus de frau.

El portaveu dels Mossos d'Esquadra, Albert Oliva, ha explicat que, des de 2014, són 69 els detinguts per les estafes en inspeccions de gas, un fenomen que preveuen que anirà a la baixa per l'augment dels controls i l'ingrés a la presó de diversos detinguts.

La revisió de la instal·lació de gas s'ha de fer cada cinc anys. Uns tres mesos abans, l'empresa distribuïdora ho comunica al client, que pot triar fer-ho amb ells o amb un instal·lador de confiança. Albert Oliva dona dos consells clau:

"El primer és evitar obrir la porta a persones desconegudes. Si aquesta primera som capaços d'interioritzar-la, tot el que ens vingui després queda automàticament paralitzat. I després, el segon, és el fet de no pagar mai en efectiu."

Ni en efectiu ni amb targeta, una revisió no es paga mai al moment sinó per mitjà del rebut del gas, i tampoc s'han de donar dades bancàries.

Per primer cop, els Mossos i la federació que agrupa les empreses instal·ladores, Fegicat, han engegat una campanya per evitar aquesta mena d'estafa.
 

Imatge de la campanya


La campanya inclou la difusió de vídeos a les xarxes, a través dels comptes de la policia catalana, que informarà sobre com cal actuar davant d'aquests casos.

 

 

Imatge de la campanya informativa contra el falsos revisors del gas

 

Aquesta problemàtica afecta principalment les persones grans. Els presumptes autors accedeixen al domicili amb l'excusa de fer la suposada revisió de gas i també aprofiten per robar a l'interior distraient les víctimes.

Fegicat representa 5.500 empreses que ocupen 29.000 treballadors.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut