Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Sant Joan Despí

25 anys de "Poble Nou", la primera telenovel·la diària de TV3

La sèrie, creada per Benet i Jornet, va mostrar el primer petó entre dos homes a TV3

RedaccióActualitzat

Hi va haver un dia en què els espectadors de TV3 es van sorprendre en sentir els protagonistes de "Dallas" parlant català. Més tard, la sorpresa va arribar a la sobretaula, amb una telenovel·la de producció pròpia. Va ser "Poble Nou", que es va estrenar aquest dijous farà 25 anys.

Amb "La granja", que s'emetia com a pròleg del programa "La vida en un xip", TV3 va introduir els serials originals en català a la televisió, però va ser amb "Poble Nou" quan va estrenar el format de telenovel·la diària després del "Telenotícies migdia", una aposta que encara ara continua.


Una família del Poblenou creada per Benet i Jornet

La sèrie girava al voltant de la Rosa (Margarida Minguillon), l'Antòniu (Miquel Cors) i els seus tres fills, Ferran, Anna i Martí (Joel Joan, Gemma Brió i Quim Gutiérrez), una família del barri del Poblenou, de Barcelona, a la qual un premi de la Loto 6/49 canviava la vida.

 


Josep Maria Benet i Jornet va rebre l'encàrrec de crear una història costumista, amb temes pròxims i amb personatges creïbles, com destaquen Jaume Banacolocha i Joan Bas, productors executius de "Poble Nou":

"(Banacolocha) Aquesta era una història més de cada dia, del dia a dia de la gent, el que patia, el que vivia..."

"(Bas) Els espectadors es van adonar que TV3 estava fent un pas endavant i que aquelles històries que estaven explicant eren molt pròximes però que, a la vegada, no eren roses."

 

El primer petó entre dos homes a TV3

A "Poble Nou" es van veure infidelitats, prostitució, embarassos no desitjats i el primer petó entre dos homes a TV3, el que van protagonitzar en Xavier (Jordi Boixaderas) i l'Eugeni (Pep Torrents).


El serial es va convertir en un fenomen televisiu absolut i va aportar espectadors a una franja horària en què abans no es mirava la tele.


Un repartiment que va saltar a la fama

La Rosa era el pal de paller de la sèrie i la seva popularitat, total. Tant, que el personatge va tenir després una sèrie pròpia, "Rosa", ambientada a Manresa.


L'actriu que li va donar vida, Margarida Minguillon, creu que la clau de l'èxit va ser la identificació amb el personatge:

"Moltes dones de molts barris i estatus s'hi sentien identificades, perquè era un personatge molt evolutiu."

Marassa abnegada i patidora, casada amb un home una mica penques i molt faldiller, de qui es va acabar separant, la Rosa va suposar un canvi radical a la carrera de Margarida Minguillon, i molts dels altres actors de "Poble Nou", com Gemma Brió i Joel Joan, també van saltar a la fama gràcies a la sèrie.

"(Minguillon) Primer, a nivell de la repercusió popular i, després, que, per fer televisió, no vaig haver de tornar a fer càstings."

"(Brió) Va suposar gairebé començar. Ja havíem fet alguna coseta abans, però va ser de les primeres coses grans."

"(Joan) Va ser la sèrie que ens va posar a l'aparador de tot Catalunya i en aquell moment pràcticament semblàvem 'rock stars', érem famosíssims."

 

 

 


A banda dels ja esmentats, formaven part del repartiment de "Poble Nou" actors i actrius com Lola Lizaran, Alfred Luchetti, Laura Conejero, Lluís Marco, Teresa Manresa, Marc Cartes o Irene Montalà.

192 capítols després, la nit de Sant Esteve, "Poble Nou" s'acomiadava d'una audiència entregada que, des d'aleshores, troba a la sobretaula un serial en català. Per cert, si algú es pregunta quina estranya combinació de la 6/49 va donar la fortuna a la Rosa i l'Antòniu, era aquesta: 1, 2, 3, 4, 5 i 6.

El primer capítol de "Poble Nou"

ARXIVAT A:
Tv3Mitjans de comunicació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut