La primera pàgina web, creada per Tim Berners-Lee, encara està disponible per als curiosos
La primera pàgina web, creada per Tim Berners-Lee, encara està disponible per als curiosos

25 anys de la primera pàgina web oberta per a tothom

La primera pàgina web es va publicar el 6 d'agost del 1991 en un domini que encara està disponible, però l'accés va estar restringit als membres del CERN fins al dia 23

Actualitzat

El 23 d'agost del 1991, aquest dimarts fa 25 anys, Sir Tim Berners-Lee va obrir al públic la primera World Wide Web. El web l'havia creat Berners-Lee a l'Organització Europea per a la Recerca Nuclear (CERN) de Suïssa com un sistema de distribució d'hipertext. Berners-Lee va utilitzar un NeXTcube com a primer servidor web del món i va estar treballant en l'esmentada web des del març de 1989 fins al desembre del 1990.

La primera pàgina web es va publicar el 6 d'agost del 1991 en un domini que encara està disponible per als curiosos. Tot i això, es tractava d'una pàgina amb l'accés restringit exclusivament als membres del CERN. Gairebé vint dies després, el domini es va obrir per a tots i el 23 d'agost del 1991 es van convidar persones alienes al CERN per accedir-hi.

Amb motiu de la commemoració d'aquest dia, cada 23 d'agost se celebra el Dia de l'Internauta. Aquest any, a més, complint 25 anys des de la fita d'internet.

Anar al contingut