Aquest és el moment en què el periodista Martí Farrero va arrencar el primer informatiu de Catalunya Informació
Aquest és el moment en què el periodista Martí Farrero va arrencar el primer informatiu de Catalunya Informació
Barcelona

25 anys de Catalunya Informació, tot un referent de la ràdio

Coincidint amb aquest aniversari, l'emissora estrenarà un programa d'informació territorial que s'emetrà a les quatre de la tarda

RedaccióActualitzat

Catalunya Informació compleix aquest dilluns 25 anys. L'emissora va néixer un 11 de setembre seguint el model d'altres canals dedicats 24 hores a la informació, com la francesa France Info o la cadena de televisió nord-americana CNN.

"Catalunya Informació comença avui les seves emissions regulars, amb una programació dedicada íntegrament a les notícies, les 24 hores del dia."

Amb aquesta frase, a les nou del matí de l'11 de setembre del 1992, Martí Farrero, redactor d'Informatius, obria les emissions de la primera experiència de radiofórmula de notícies de l'estat espanyol.

 

 

L'emissora comprenia blocs de mitja hora, amb especial atenció a les notícies del temps i el trànsit. Una fórmula d'èxit, que s'ha acostat als 200.000 oients.

Vint-i-cinc anys després, el model encara s'ha obert més, amb la transmissió en directe d'actes d'interès informatiu, entrevistes i programes especials.

Aniversari amb novetats

Coincidint amb aquest aniversari, l'emissora estrenarà un programa d'informació territorial que s'emetrà a les quatre de la tarda. Es dirà "Catalunya al dia" i trencarà els blocs de mitja hora per oferir una hora sencera d'informació local per a tot el país. Els únics espais desconnectats seran dos programes en aranès en emissió a la Vall d'Aran.

La digitalització i la irrupció de les xarxes socials com a nous canals de difusió de continguts han estat els dos grans moments de la transformació dels sistemes de producció de l'emissora. Alhora, des del 2014, l'estructura dels blocs informatius ha passat a ser de 60 minuts, fent possible, així, una diversitat més gran de notícies en cada programa.

Catalunya Informació ha tingut els últims anys una audiència acumulada que ha oscil·lat entre els 115.00 i els 190.000 oients. El canal de notícies ha guanyat un premi Ondas al Millor Programa Informatiu.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut