Arribada d'immigrants rescatats al port d'Algesires (EFE)
Arribada d'immigrants rescatats al port d'Algesires (EFE)

240 migrants arriben cada dia a les costes espanyoles des del juny

Són dades de l'Organització Internacional per les Migracions, que xifra en 26.000 els migrants que han arribat aquest any a Espanya

RedaccióActualitzat

L'arribada de persones migrants a les costes espanyoles en els dos últims mesos i mig és la més important que s'ha registrat mai des que es tenen estadístiques. Segons dades de l'Organització Internacional per les Migracions, des del 31 de maig fins al 15 d'agost, han arribat a Espanya 18.200 migrants, cosa que suposa una mitjana de 240 persones cada dia.

 

 

De fet, en el que portem d'any, han arribat més de 26.000 migrants, 4.000 més que el 2017, que va ser rècord en arribada de pateres.
En el seu trajecte pel Mediterrani, aquest 2018 ja han mort 311 persones, 73 d'elles en aquests dos últims mesos.

Aquesta setmana han arribat a les costes andaluses 1990 persones, totes rescatades per les diverses embarcacions de Salvament Marítim que patrullen per l'Estret de Gibraltar i el mar d'Alborán. Els últims immigrants rescatats han estat localitzats aquest migdia a l'Estret: es tracta de 5 persones que anaven en una llanxa punxada i mig enfonsada.

Aquest cap de setmana, el nombre d'immigrants rescatats en aquesta zona ha baixat dràsticament a causa del vent de llevant que bufa amb força al mar d'Alborán i a l'Estret, on les ràfegues arriben als 70 i 80 quilòmetres per hora, una situació que es pot mantenir fins dimecres.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut