Els estats de Queensland, Victòria i Tasmània també estan investigant episodis relacionats amb els incendis (Reuters)

El fum dels incendis a Austràlia arriba a Xile, i ja hi ha 24 detinguts

La policia de Nova Gal·les del Sud també investiga més d'un centenar d'incidents durant els dies de prohibició de fer foc

RedaccióActualitzat

La policia d'Austràlia ha detingut 24 persones per provocar focs les últimes setmanes en plena emergència per l'onada d'incendis.

A més de les detencions, la policia de Nova Gal·les del Sud també investiga més d'un centenar d'incidents durant els dies de prohibició de fer foc. I els estats de Queensland, Victòria i Tasmània també investiguen episodis relacionats amb els incendis.

Això mentre els bombers continuen lluitant a contrarellotge per controlar les flames. Els focs, segons l'últim balanç, ja han causat 25 morts, han cremat milers de cases i han calcinat gairebé 5 milions d'hectàrees, una superfície semblant a la d'Àustria. També ha obligat a evacuar milers de persones.

 

L'objectiu és tenir controlats el màxim nombre de focs abans de divendres, que és quan es preveu que les temperatures tornin a enfilar-se.

 

El fum arriba a Xile

Les condicions meteorològiques, però, han començat a canviar, i des de fa un parell de dies, les temperatures i el vent han afluixat i, finalment, ha aparegut la pluja a la regió de Nova Gal·les del Sud.

Tot i això, la situació encara és molt greu, i no es descarten més onades de calor. De fet, dels 200 incendis que han cremat les últimes setmanes, uns 140 encara continuen actius.

El fum dels incendis ja ha arribat a la costa oest de l'Amèrica del Sud, a uns 11.000 quilòmetres de distància. També es pot apreciar al cel des del centre de Xile, i ha començat a arribar a l'Argentina.

El primer ministre del país, Scott Morrison, que continua sent blanc de les crítiques per la seva gestió de la catàstrofe ambiental, ha anunciat la creació d'una agència per a la reconstrucció dels habitatges i les infraestructures arrasats pel foc, que disposarà d'entrada de 1.250 milions d'euros.

 

 

ARXIVAT A:
Incendis
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut