El públic del Canet Rock durant l'actuació d'Stay Homas (ACN/Gemma Aleman)
El públic del Canet Rock durant l'actuació de Stay Homas (ACN/Gemma Aleman)

Llargues cues per fer el test d'antígens i poder veure sortir el sol al Canet Rock

L'organització ha habilitat 15 punts per fer el test d'antígens de la Covid, però no ha impedit llargues cues als més de 21.000 espectadors del festival

Actualitzat

Més de 21.000 persones han assistit aquesta nit al festival de música Canet Rock. És un dels primers festivals que s'han pogut fer a Catalunya sense distància social, amb mascareta i amb testos previs, cosa que ha provocat queixes dels assistents..

Tots els espectadors del festival han hagut de fer-se un test d'antígens abans d'accedir al recinte i 151 persones han donat positiu. El Canet Rock s'ha convertit així en el cribratge més important entre els joves, el grup de població més afectat pels contagis les últimes setmanes.

Aquest festival, juntament amb el Cruïlla de Barcelona i el Vida de Vilanova, formen part d'una prova pilot amb seguiment epidemiològic dins el projecte Festivals per la Cultura Segura.

El festival ha instal·lat 15 espais per fer els tests d'antígens a diverses localitats: Barcelona, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Olot, Reus, Sabadell, Tarragona, Tàrrega, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i el mateix recinte del festival, a Canet de Mar.

Ha estat el de Canet de Mar el que més afluència de públic ha tingut i on s'han registrat les cues més llargues, fins i tot quan el festival ja feia hores que estava en marxa.


Com estableix el protocol, les persones que han donat positiu al test d'antígens no han pogut accedir al recinte del Pla d'en Sala, on s'ha fet el festival, i se'ls ha derivat a un centre mèdic. Se'ls tornarà l'import íntegre de l'entrada.

Més de 700 persones que tenien entrada pel Festival han comunicat a l'organització que no podien assistir-hi perquè o bé eren positius de Covid o eren contacte estret d'un positiu.

22.000 proves d'antigens als espectadors del Canet Rock
22.000 proves d'antígens als espectadors del Canet Rock


Llargues cues per passar el test

Els assistents al festival de Canet de Mar han fet cues de fins a tres hores per fer-se el test d'antígens, a l'espera de saber un resultat negatiu que els permetés gaudir de les actuacions musicals del festival.

Fonts de l'organització han explicat que molta gent ha anat a fer-se la prova abans de l'hora que tenia fixada per "l'efecte Vida" --el festival de Vilanova on hi va haver, també, llargues cues-- i s'han desbordat les previsions que havien fet.

També han explicat que alguns assistents al festival s'han presentat per fer el test en una seu diferent a la que havien reservat prèviament i això ha fet retardar el procés.

L'organització assegura que s'han fet moltes cues perquè la gent ha anat abans d'hora a fer el test per prevenir 'l'efecte Vida'
L'organització assegura que s'han fet moltes cues perquè la gent ha anat abans d'hora a fer el test per prevenir l'"efecte Vida"

Des de l'organització han recordat que en pandèmia són habituals les esperes per aconseguir el vistiplau per entrar en un recinte o accedir a un servei, però han admès que hi ha hagut punts problemàtics i han agraït la paciència dels espectadors.

 

Per evitar el col·lapse que es va viure en el festival Vida de Vilanova i la Geltrú, al Canet Rock s'ha modificat el sistema de cribratge. L'organització ha decidit prescindir de l'aplicació informàtica que s'havia fet servir també al Vida Festival per vincular les dades dels assistents amb els resultats del test.

Al Canet Rock han aplicat un sistema amb una polsera de control que, segons l'organització, ofereix la mateixa seguretat, però necessita més personal de gestió i control per localitzar els possibles positius un cop passat el test.

Tots els assistents al festival han de portar una polsereta que l'identifica i el lliga al resultat del test d'antigens
Tots els assistents al festival han de portar una polsera que els identifica i el lliga al resultat del test d'antígens

En el terreny musical, s'han fet les actuacions que estaven previstes el 2020, com ara Stay Homas, Buhos, Suu, Oques Grasses, Doctor Prats, Miki Núñez, Roba Estesa y Lildami, entre altres, a excepció de Zoo, que finalment no ha pogut tocar per positius de coronavirus en el seu equip.

El Canet Rock és, després del Vida, el segon festival musical multitudinari que es fa a Espanya sense distàncies des de l'inici de la pandèmia i forma part d'un estudi que va començar a la primavera amb el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Més de 12 hores de música ininterrompuda en un espai obert on la mascareta era obligatòria, però es podia cantar i ballar sense distàncies.


 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Música
Anar al contingut