Kumarovo

22 morts en diferents atacs d'un grup armat a la frontera entre Macedònia i Kosovo

El govern macedoni diu que el grup armat que ha atacat la ciutat de Kumanovo anava uniformat i estava format per albanokosovars, alguns dels quals també han mort

Actualitzat

Preocupació per l'inestable equilibri dels Balcans després d'un nou episodi de violència aquest cap de setmana a Macedònia. Hi ha hagut 22 morts en diferents atacs a la frontera entre Macedònia i Kosovo entre policies i un grup armat albanokosovar. Els veïns de la zona han començat a fugir.

La ciutat de Kumanovo, situada en un dels enclavaments més conflictius que queden a la regió per la seva proximitat a la frontera amb Kosovo i Sèrbia ha viscut dos dies tràgics, segons el govern macedoni. Entre les 22 persones que han mort hi ha 8 policies.

Aquest diumenge, les banderes estaven a mig pal després dels incidents a la ciutat de Kumanovo, de cent mil habitants. El govern macedoni diu que el grup armat anava uniformat i estava format per albanokosovars, antics membres del desmantellat Exèrcit d'Alliberament del Kosovo. 14 dels guerrillers també han mort. Hi ha més de 30 detinguts.

El mes passat, un altre grup de 40 albanesos d'Albània, Kosovo i Macedònia havien pres el control d'una comissaria de frontera per reivindicar la creació d'un estat albanès a Macedònia. Macedònia és un dels països més pobres d'Europa, on un 25 per cent de la població són d'ètnia albanesa. El país viu immers en un ambient de malestar generalitzat per la corrupció i els abusos de poder.

Les forces especials ja s'han començat a retirar de Kumanovo, una de les més castigades per la pobresa i les tensions ètniques. La Unió Europea ha expressat preocupació per aquesta última flamarada de violència. Macedònia, dos milions d'habitants, fa una dècada que truca a les portes de la Unió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut