Barcelona

22 menors han mort assassinats en casos de violència masclista des del 2013

RedaccióActualitzat

La mort d'una nena d'un any aquest matí a Madrid després que el seu pare es llancés amb ella des d'un quart pis no és un fet aïllat.

Des de l'any 2013, 22 menors han estat assassinats pels seus progenitors o per les parelles o exparelles de les seves mares. A aquesta xifra cal sumar-hi el tràgic cas d'aquest matí a l'hospital La Paz de Madrid.

Segons investiga la policia, l'home que avui ha matat la seva filla d'un any ho ha fet després de discutir amb la seva dona i amenaçar-la de "colpejar-la" on més li dolia. Tot seguit ha saltat al buit amb la nena en braços i tots dos han mort.

El 2013 va ser el primer any que es van comptar els casos de menors assassinats en el marc d'una situació de violència masclista. Des d'aquella data n'hi ha hagut 22 casos, tot i que encara n'hi ha set en fase d'investigació.

L'estiu del 2015 va ser especialment dramàtic. En només set dies del mes d'agost, dos pares van assassinar els seus dos fills a Castelldefels i a Moraña, a Pontevedra. El 6 d'agost, un home va matar la seva dona i els dos fills -una nena de 7 i un nen de 10 anys- i després es va suïcidar a Castelldefels. El parricida de Pontevedra va matar les dues filles menors amb una radial hores abans d'haver-les de tornar amb la seva mare, que en tenia la custòdia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut