212 atacs a les seus dels partits a Catalunya en dos anys, més de la meitat al PSC

Segons dades de la Generalitat, el PSC ha rebut 125 atacs; Esquerra, 47; Ciutadans, 11; la CUP, 10; En Comú Podem, 7; el PDeCAT i el PP, quatre cadascun, i Junts per Catalunya, 3

RedaccióActualitzat

Des del 2017 hi ha hagut més de 200 atacs a les seus de partits. Són dades facilitades per les mateixes formacions i recollides a l'informe anual de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat. La majoria, sis de cada deu, han estat contra seus del PSC. Ciutadans, que publicita amb insistència els atacs que rep, és el tercer de la llista, darrere d'Esquerra Republicana.

 

La seu del PSC, la que ha rebut més agressions

Segons aquestes dades, el PSC ha rebut 125 atacs; Esquerra, 47; Ciutadans, 11; la CUP, 10; En Comú Podem, 7; el PDeCAT i el PP, 4 cadascun, i Junts per Catalunya, 3.

 

 

 

Tipologia de les agressions

Per tipologia, la majoria d'agressions són lleus: 142 consisteixen en pintades a les façanes de les seus. Hi ha dotze casos de trencament de vidres o panys, sis de llançament d'ampolles o ous, dos d'incendi i un d'intent d'ocupació d'una seu.

L'informe no detalla per partits el tipus d'atac sofert. Sí que diu textualment que "el gran nombre de les agressions que s'han recollit provenen de l'activitat de grups d'ideologia espanyolista i amb vinculacions amb l'extrema dreta".

 

 

 

Des del PSC expliquen que, si bé la majoria d'atacs que han rebut han estat per part de l'independentisme, també reben amenaces i pintades a causa del pacte amb Unides Podem per fer un govern de progrés.

Anar al contingut