Philips Arps condemnat per distribuir un vídeo de l'atemptat de Christchurch (Reuters)
Christchurch

21 mesos de presó per a l'home que va difondre les imatges de l'atemptat de Christchurch

Una sentència dissuasòria perquè es considera un fet que "glorifica i anima l'assassinat en massa i l'odi racial" i mostra "crueltat i brutalitat"

Actualitzat

Un tribunal de Nova Zelanda ha condemnat a 21 mesos de presó l'home que va redistribuir el vídeo de l'atemptat contra dues mesquites a Christchurch, a Nova Zelanda, el 15 de març, on van morir 51 persones.

El jutge conclou que aquesta acció "glorifica i anima l'assassinat en massa i l'odi racial" i imposa la condemna com a mesura dissuasiva i per evitar la reincidència.

A l'abril, Philip Arps va admetre que l'endemà de la massacre va enviar les imatges a una trentena de persones i que en tenia una versió modificada amb el comptador de morts a mesura que anaven caient.

Arps, de 44 anys, propietari d'una empresa d'aïllament tèrmic a Christchurch que es promociona amb imatges neonazis i supremacisme blanc, ha estat declarat culpable de dos càrrecs de distribució de "material inacceptable".

"Impressionant"

Quan el jutge li va preguntar què li semblava la gravació que havia fet de la retransmissió en directe de l'atemptat, va respondre: "impressionant".

Al vídeo de 17 minuts, s'hi veu l'atacant com dispara a boca de canó contra els feligresos que havien anat a la mesquita d'Al-Noor,- la primera que va ser atacada-, a les oracions del divendres.

Arps també havia admès que tenia una segona versió de les imatges en la qual hi afegia un comptador dels morts.

 


Un dels llocs de l'atemptat a Christchurch, on continua la investigació (Arxiu Reuters)

 

Per tot plegat, el jutge ha estat dur en la sentència que considera que l'acció de Philip Arps demostra "crueltat i brutalitat" i ha de servir de mesura dissuasòria:

"Les seves accions glorifiquen i animen a l'assassinat en massa per pretextos religiosos i d'odi racial. La distribució l'endemà  de l'atemptat, quan les famílies encara no sabien si algun dels seus familiars havia mort, mostra una particular crueltat i brutalitat per la seva banda."

Philip Arps està detingut des del mes de març en una cel·la en solitari.

 

 


Brenton Tarrant, únic acusat de cometre els atemptats de Christchurch (AFP)

 

L'australià Brenton Tarrant, de 29 anys, és l'únic acusat per l'atemptat contra les dues mesquites, i s'enfronta a un càrrec de terrorisme, 51 d'assassinat i 40 per temptativa d'assassinat.

ARXIVAT A:
Delicte d'odiTerrorisme
Anar al contingut