Figueres

21 mesos de presó per a una funcionària que estafava amb les taxes del DNI

La dona va cobrar més de 1.000 euros de manera fraudulenta per renovar el DNI a persones que n'estaven exemptes

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Girona ha condemnat amb 21 mesos de presó una funcionària per cobrar taxes de renovació del DNI a ciutadans que estaven exempts de pagar-les per "augmentar el seu patrimoni particular".

La condemnada treballava a les dependències del Cos Nacional de Policia a Figueres en el departament de renovacions del DNI. En total, el frau hauria estat de 1.124,70 euros, cobrats entre el 2008 i el 2010.

En un principi, el fiscal demanava una pena de tres anys de presó per l'acusada per un delicte de frau i exaccions il·legals continuades i cinc anys d'inhabilitació especial per a qualsevol càrrec públic.

 


La funcionària hauria d'haver estat jutjada per un jurat popular, que és el procediment habitual en aquests casos, però com que va reconèixer els fets, la fiscalia i la defensa van arribar a un acord per rebaixar la pena a 21 mesos de presó.

L'acusada va admetre que cobrava una taxa d'entre 10 i 10,10 euros per la renovació del DNI a persones que no les havien de pagar, perquè renovaven el seu carnet d'identitat quan encara estava en vigor i havien de canviar-ne alguna dada.

Segons el magistrat, la condemnada s'introduïa en el programa informàtic per la pestanya de canvi de dades, la qual cosa eximia automàticament el ciutadà de pagar cap taxa, però ocultava la pantalla de l'ordinador al ciutadà perquè no se'n pogués assabentar de la recaptació pel seu patrimoni personal.

La sentència indica que, durant el seu treball com a funcionària, la condemnada va enganyar un nombre desconegut de ciutadans, però com a mínim serien 112 els afectats.

       


Haurà de tornar els diners

La funcionària haurà d'indemnitzar, en concepte de responsabilitat civil, les 112 víctimes tornant-los les taxes cobrades de manera fraudulenta.

El Tribunal ha acordat la suspensió de la pena per un termini de dos anys sempre i quan l'acusada no delinqueixi i que faci el pagament de la responsabilitat civil. Si incompleix algun d'aquests dos requisits, haurà de complir la pena.

La funcionària portava treballant al cos general auxiliar de l'administració general de l'Estat des del 1991 i estava destinada a les dependències del Cos Nacional de Policia de Figueres.

ARXIVAT A:
PolicialPolicia Nacional
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut