La terrassa d'un bar de Madrid amb clients aquesta setmana (Reuters/Susana Vera)
La terrassa d'un bar de Madrid amb clients aquesta setmana (Reuters/Susana Vera)

200 drons vigilaran el compliment de les mesures anti-Covid a Madrid

A partir d'aquest dilluns, el toc de queda a Madrid s'avança a les 22.00, la restauració tancarà a les 21.00 i estan prohibides les reunions als domicilis de persones no convivents

L'alcalde de Madrid ha anunciat que, a partir d'aquest dilluns, hi haurà més de 200 agents de la Policia Municipal vigilant amb drons el compliment de les mesures sanitàries contra la Covid-19.

José Luis Martínez-Almeida ha demanat "responsabilitat individual" als madrilenys i que compleixin les mesures imposades per les autoritats sanitàries en un moment "molt complicat, amb augment exponencial dels contagis". Almeida també ha dit que en aquest increment de nous contagis de coronavirus hi té una "influència determinant la soca britànica".

Aquest dilluns, Madrid avança el toc de queda a les 22.00 hores de la nit (fins ara era a les 23.00). L'hostaleria i els establiments no essencials hauran de tancar a les 21.00.

Clients a una terrassa exterior al centre de Madrid (Reuters/Susana Vera)
Clients en una terrassa exterior al centre de Madrid (Reuters/Susana Vera)

Estan prohibides les reunions en domicilis de persones no convivents (amb l'excepció de les parelles que viuen separades, que sí que es podran trobar).

L'alcalde de Madrid ha dit que els policies municipals, amb l'ajuda dels drons, vigilaran que es compleixi el nou horari del toc de queda i les restriccions horàries i d'aforament en comerços i locals de restauració. A més, es vigilarà que la gent no se salti els perímetres de les 16 zones bàsiques de salut de la ciutat.

Per als que incompleixin les mesures, Almeida ha anunciat multes amb un import mínim de 600 euros. Segons l'alcalde, des de l'octubre ja s'han imposat més de 57.000 sancions.

S'habilita un nou pabelló a l'Hospital Zendal per tractar malalts de la Covid (EFE/ D. Sinova)
S'habilita un nou pavelló a l'Hospital Zendal per tractar malalts de la Covid (EFE/ D. Sinova)


Més llits a l'Hospital Zendal

La Comunitat de Madrid ha començat a habilitar un tercer pavelló a l'Hospital Enfermera Isabel Zendal per afrontar la tercera onada de la Covid-19. Aquest nou espai està equipat amb 352 llits. Es preveu que aquest nou espai modular estigui acabat la setmana que ve.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Comunitat de Madrid
Anar al contingut