Barcelona

200 càmeres i un algoritme, així controlarà Renfe l'aforament a les principals estacions

RedaccióActualitzat

Renfe està provant un sistema pilot per controlar l'aforament a les estacions de Rodalies de Catalunya i de Madrid. L'estació Plaça Catalunya, a Barcelona, és una de les que estan en fase de proves d'aquest nou sistema per evitar aglomeracions, garantir que es poden respectar les distàncies de seguretat a les estacions i millorar la gestió dels trens.

A través d'un algoritme, un sistema de 200 càmeres de videovigilància comptarà les persones, les maletes i les bosses que porten els passatgers i mostrarà, en temps real, l'aforament de cada estació. En cas d'aglomeracions, el sistema donarà avís als centres de control i s'aplicaran mesures correctores.
 

Les càmeres poden detectar a cada viatger, les maletes, les bosses, els vehicles i, fins i tot, els gossos pigall
Les càmeres poden detectar cada viatger, les maletes, les bosses, els vehicles i, fins i tot, els gossos pigall


El projecte ja s'està desenvolupant a l'estació Plaça de Catalunya, a Barcelona. Els pròxims mesos s'ampliarà a les estacions de Clot-Aragó, la Sagrera i Arc de Triomf. També s'ha implantat a l'estació d'Atocha a Madrid.

El sistema hauria d'estar llest el maig del 2021, i estarà disponible a les estacions més importants de la xarxa. Per aquestes estacions principals de Renfe circulen cada dia al voltant d'un milió de viatgers.

ARXIVAT A:
Transport públic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut