Barcelona

200.000 catalans no reben cap prestació i al maig en seran 300.000

La situació de moltes de les persones que reben ajuda bàsica de la Creu Roja s'ha agreujat en l'últim mig any. Ho diu l'últim Observatori de Vulnerabilitat d'aquesta entitat, que destaca que 200.000 persones a tot Catalunya s'han quedat sense cap tipus de prestació pública. La Creu Roja ha alertat que mantenir aquests ingressos mínims és imprescindible per fer front a les necessitats més bàsiques i ajudar aquestes persones a sortir-se'n.

RedaccióActualitzat
Aquest estudi, anomenat Informe de l'Observatori de Vulnerabilitat, ha detectat que en aquest mig any, tres de cada deu famílies enquestades han deixat de rebre l'ajuda pública que els permetia tirar endavant, ja sigui l'atur o el PIRMI. La majoria, un 70%, fa un any que no treballa, i un 30% ja en fa tres que no té feina. A més, la meitat de les persones que reben ajuda per part de la Creu Roja estan pitjor que fa mig any.

A l'hora de buscar feina, una de cada tres té dificultats perquè li falta formació o perquè hi ha factors personals que l'hi posen difícil. Davant d'aquest panorama, que ara ja afecta unes 200.000 persones a Catalunya, la Creu Roja alerta que és imprescindible mantenir un ajut mínim perquè aquestes persones puguin sortir-se'n.

L'informe revela que la vulnerabilitat és creixent a causa, també, de la davallada del suport familiar que comporta aquesta crisi econòmica.

A més, es calcula que a partir del mes de maig el nombre de persones que no reben cap tipus de prestació arribarà a ser, a Catalunya, de 300.000.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut