Vila-Seca

20 anys del pessebre de Vila-seca: artistes internacionals esculpeixen 400 tones de sorra

Artistes de diferents països han donat forma a la sorra per obtenir un pessebre de Nadal diferent però amb les figures tradicionals

RedaccióActualitzat

Diversos escultors arribats d'arreu del món són els encarregats de realitzar el pessebre de sorra situat a la platja de la Pineda de Vila-seca. Des de la seva primera edició, l'any 1999, cada any es crea molta expectació per veure com serà el pessebre de sorra.

 

 

Escultura del pessebre de sorra a la platja de la Pineda a Vila-seca

 

Ja se sap que tradicional no ho sol ser, i aquest any no ha estat una excepció. Les figures sembla que estiguin nedant o sortint de l'aigua i tot té a veure amb el tema que s'ha escollit aquest any: "Sota l'aigua".

 

 

El pessebre té unes dimensions de 200 m2 de superfície i està format per 280 m3 de sorra, fet que suposa que s'han manipulat i s'ha treballat amb més de 400 tones de sorra. L'escultura més alta fa uns tres metres.

Les escultures de sorra hi seran fins al dia de Reis, quan les desfaran.

 

Escultura del pessebre de sorra a la platja de la Pineda de Vila-seca

 

L'estructura es construeix a partir de motlles. Es forma un bloc de sorra, i a partir d'aquest es va treballant, s'hi va donant forma, tallant i buidant, fins a obtenir l'escultura final.

Un pessebre original per la seva monumentalitat, la forma diferent de tractar la temàtica nadalenca, encara que sempre hi siguin presents totes i cadascuna de les figures tradicionals dels pessebres més exigents.

En paral·lel, s'organitzen diverses activitats familiars perquè grans i petits gaudeixin d'aquesta tradició vila-secana. 

ARXIVAT A:
ArtNadal
Anar al contingut