https://www.ccma.cat/324/el-suprem-confirma-20-anys-de-preso-per-a-la-mare-que-va-llencar-el-nado-pel-celobert/noticia/3060494/
La condemnada en una imatge durant el judici (CCMA)
Barcelona

20 anys de presó per a la noia que va llançar el seu nadó pel celobert

L'Audiència de Barcelona la condemna pel delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu i ha descartat els atenuants de confessió i d'alteració psíquica

RedacccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 20 anys i un dia de presó la mare que va llançar el seu fill acabat de néixer des de la finestra d'un cinquè pis. Una veïna va trobar el nadó al celobert de l'edifici, al carrer Roger de Flor, el juny del 2018.

El jurat l'ha considerat culpable del delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu i ha descartat els atenuants de confessió i d'alteració psíquica, que pretenia la defensa. El fiscal demanava 24 anys de presó.

Durant el judici, va al·legar que tenia "una greu afecció psíquica que li impedia comprendre la magnitud dels fets" i que tenia problemes de memòria:

"Jo, l'única cosa que recordo és entrar a la dutxa i a continuació veig els meus pares que em fan olorar colònia perquè despertés, perquè reaccionés."

 

Una veïna va descobrir el cos del nadó en un celobert del carrer Roger de Flor, al barri de Gràcia de Barcelona

 

La sentència considera provat que va parir al bany de casa seva una nena que va respirar autònomament i, tot seguit, la va llançar per la finestra, a uns 23 metres d'altura, sabent que moriria. La jove, que llavors tenia 19 anys, està en presó provisional.

A principis de la tardor del 2017, la noia es va quedar embarassada d'un noi que feia poc que havia conegut. Aquest no va voler saber res del nadó i ella, segons van explicar els forenses, segurament va intentar esborrar de la seva ment que s'havia quedat embarassada.

Els familiars de la condemnada van explicar que la noia, que pesava 53 quilos, no es va engreixar durant l'embaràs.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut