Cornellà de Llobregat

20 anys de la desaparició de Cristina Bergua

Coincidint amb aquesta data, se celebra el Dia de les Persones Desaparegudes sense causa aparent, més de 4.000 a tot l'Estat

Actualitzat

Aquest dijous fa 20 anys que Cristina Bergua va sortir de casa seva a Cornellà i no va tornar-hi. Tenia 16 anys i mai arribava tard a sopar sense avisar. Cinc minuts després, el seu pare sortia cap a la comissaria. Li van dir que tornés l'endemà. La família va empaperar Cornellà de cartells amb la foto de la seva filla i, al cap d'uns quants dies, també totes les ciutats veïnes.

La policia va investigar el nòvio de la Cristina, amb la hipòtesi d'un homicidi. Però mai se'n va treure l'aigua clara. La lluita personal d'anys per saber què havia passat amb la seva filla va portar els pares a fundar la primera associació de desapareguts i reivindicar més mitjans per buscar-los. Dues dècades després, hi ha una Unitat de Mossos d'Esquadra especialitzada en casos com el de Cristina Bergua, i el seu expedient, heredat de la Policia Nacional, continua al despatx. És una de les 398 persones que encara busquen, però ara, en la recerca, tot ha canviat molt.

A petició de la família, coincidint amb aquesta data, se celebra el Dia de les Persones Desaparegudes sense causa aparent, més de 4.000 a tot l'Estat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut