2.765 famílies de Terrassa es beneficien de la tarifa social de l'aigua en els primer cinc anys d'implantació del sistema

ACN Terrassa.-Un total de 2.765 famílies de Terrassa s'han beneficiat de la tarifa social sobre la factura de l'aigua d'ús domèstic en els primers cinc anys d'implantació d'aquest sistema a la ciutat. Es tracta d'una mesura que pretén ajudar les famílies més vulnerables i també a d'altres col·lectius amb pocs recursos com els pensionistes. Els beneficiaris de la iniciativa han estat pagant una quota de servei de subministrament molt més econòmica. La tarifa s'ha reduït en un 90% per als dos primers trams de consum, fins a 30 metres cúbics per trimestre, l'equivalent a 100 litres per persona i dia. Aquesta quantitat està considerada com el consum suficient per cobrir les necessitats vitals de les persones, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

La tarifa social es va plantejar l'any 2012 com una mesura per contribuir a garantir l'accés al subministrament d'aigua a tot el conjunt de la població que patís situacions de vulnerabilitat econòmica i social, principalment població aturada. L'any 2014 es va ampliar el col·lectiu d'usuaris que hi podien tenir accés ampliant les ajudes a la població pensionista. Més tard, el 2015, l'Ajuntament va tornar a aprovar una nova modificació dels requisits, ampliant el nivell de renda màxim de la família sol·licitant. Aquesta evolució en xifres ha suposat un creixement sostingut de famílies de la ciutat beneficiàries de la tarifa social de l'aigua, partint de les 495 l'any 2013; 1.021 famílies el 2014; 1.755 famílies el 2015; 2.582 el 2016; i 2.765 famílies beneficiàries l'any 2017. Pel que fa a l'impacte econòmic, l'acumulat en aquests cinc anys de funcionament d'aquesta tarifa, ha estat de 278.217 euros.

Anar al contingut