2.200 evacuats per risc d'inundacions arran del desembassament del pantà de Santomera (Foto:EFE)
2.200 evacuats per risc d'inundacions arran del desembassament del pantà de Santomera (Foto:EFE)
Santomera

El desembassament del pantà de Santomera augmenta el risc d'inundacions

S'han desallotjat 2.200 persones de dues pedanies de la població de Santomera, a Múrcia, pel desbordament controlat de l'embassament

RedaccióActualitzat

Alerta d'inundacions en diverses poblacions de Múrcia i Alacant pel desembassament del pantà de Santomera, a la Vega Baixa, que estava pràcticament al límit de capacitat, al 98%.

Aquesta tarda de divendres s'han desallotjat 2.200 persones de dues pedanies de la població de Santomera, a Múrcia, pel desbordament controlat de l'embassament que porta el mateix nom.

 

Embassament de Santomera pràcticament al límit de la seva capacitat (Foto:EFE)

 

Les aigües conflueixen amb les del riu Segura, que torna a estar desbordat en diversos punts. Es tem que amb aquesta solució s'inundi una extensa zona d'hortes:

L'embassament s'hagut d'obrir per buidar-lo perquè estava completament ple. La Confederació Hidrogràfica ha obert, doncs, la comporta del pantà i això fa que augmenti el cabal del riu Segura:

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha dit que aquestes evacuacions formen part de la resposta a una situació com la que s'està vivint, on la prevenció i els coneixements a través dels satèl·lits permeten actuar amb previsió per evitar més danys, sobretot personals.

Uns 400 militars col·laboren en l'evacuació de la població i s'ha donat prioritat als veïns que viuen en plantes baixes. El ministre ha explicat que, en total, hi ha prop de 3.000 efectius de les forces armades que estan treballant per ajudar a les persones afectades per la gota freda a tota la zona afectada.

 

La Creu Roja també ajuda en l'evacuació dels veïns de Santomera i, a més, ha habilitat un alberg provisional al pavelló esportiu del municipi d'El Esparragal.

 

Sembla que la situació meteorològica millora, el temporal va a la baixa i no es preveuen pluges torrencials en les pròximes hores.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut