La cadena humana s'ha fet des de la plaça del Vi fins al rectorat de la Universitat
La cadena humana s'ha fet des de la plaça del Vi fins al rectorat de la Universitat
Girona

2.000 dones fan una cadena humana al Barri Vell de Girona per reclamar igualtat

S'han fet dues fileres de gent que anaven des de la plaça del Vi fins al rectorat de la Universitat, passant per les escales de la pujada de Sant Domènec

RedaccióActualitzat

Una de les imatges d'aquesta vaga feminista s'ha pogut veure aquest migdia a Girona. Unes 2.000 dones han fet una cadena humana al Barri Vell de la ciutat després d'una concentració davant l'Ajuntament.

Els sindicats han convocat, primer, una manifestació que des de l'Hospital Josep Trueta, al nord de Girona, ha anat fins davant de l'ajuntament. Després, des d'aquí, ha començat aquesta cadena humana que ha superat les expectatives de participació. S'han fet dues fileres de gent que anaven des de la plaça del Vi fins al rectorat de la Universitat, passant per les escales de la pujada de Sant Domènec. Així, els carrers del Barri Vell s'han convertit en un passadís de dones que, en un ambient festiu, han cridat consignes en contra de la discriminació salarial.

Aquesta ha estat la imatge que ha simbolitzat la unió entre les dones treballadores d'avui i les dones estudiants, que reclamen un futur en igualtat de condicions.

 

 

La representant de la UGT a les comarques gironines, Àngels Torrents, ha celebrat el "seguiment massiu" de l'aturada a la demarcació i ha assegurat que es tracta d'un "dia històric" que serà l'inici d'un "canvi irreversible". Des de Comissions Obreres, la responsable d'Economia a Girona, Belén López, ha destacat que han centrat la reivindicació en la bretxa salarial "inadmissible" que pateix el col·lectiu femení.

Qui també s'ha sumat a la protesta ha estat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha lamentat que s'hagi "normalitzat" la violència masclista, i ha reivindicat Girona com una ciutat que defensa els "valors republicans de justícia social i democràtics".

La cadena humana l'ha precedit una manifestació amb la presència de treballadores de la neteja, que han reclamat "un conveni just" per aquest sector.

La jornada reivindicativa del 8 de març tindrà continuïtat aquesta tarda amb una altra concentració a la plaça del Vi.

ARXIVAT A:
8M
Anar al contingut