40 milions de persones confinades a la Xina pel coronavirus

Hi ha una desena de ciutats aïllades per evitar la propagació del virus, que ja ha fet 26 morts

Actualitzat

A Wuhan, la setena ciutat de la Xina en habitants, hi viuen 11 milions de persones. Es comença a fer famosa fora del país perquè allà va començar el brot de coronavirus que, fins ara, ha fet 26 morts i més de 800 infectats al país. També hi ha casos confirmats a Tailàndia, al Japó, a Corea del Sud i als Estats Units.

Per intentar frenar-ne la propagació, les autoritats xineses han posat en quarantena la ciutat. Està prohibit entrar-ne i sortir-ne i els transports urbans i de llarga distància estan segellats. No funcionen ni metros, ni autobusos ni els ferris que travessen el Iangtsé. També s'han tancat l'aeroport i les estacions de trens. 

Ja són 40 milions de persones les que estan en quarantena a la Xina. Aquestes mesures d'aïllament per contenir el nou coronavirus també s'han aplicat després a les ciutats de Huanggang, 7 milions d'habitants, i Ezhou, un milió, totes dues a 70 quilòmetres de Wuhan. També ha començat l'aïllament de Chibi i Zhijiang

Per evitar aglomeracions, a Pequín i altres destins s'han cancel lat les celebracions multitudinàries de l'any nou lunar, espectacles i festes populars previstes per als pròxims dies. La Ciutat Prohibida, la principal atracció turística de la capital no es podrà visitar. I també ha tancat indefinidament el parc Dysneyland a Xangai.

 

Els hospitals de la ciutat de Wuhan i de la resta de la província de Hubei estan col·lapsats i miren, com poden, d'atendre els centenars de malalts ingressats i les persones que presenten símptomes del coronavirus, tot i la falta de medicaments i la precarietat assistencial que afecta els centres

L'ús de la mascareta s'ha generalitzat. L'experiència de la SARS de 2003 és molt present i la població no vol córrer riscos.

 

Semblant al SARS

El nou coronavirus detectat a la Xina (2019-nCoV) és en un 80% similar al virus de la síndrome respiratòria aguda i greu (SARS), que fa 17 anys va afectar 8.098 persones i en va matar 774, bàsicament a la Xina, segons ha publicat el Centre de Dades Genòmiques de la Xina.

El director del centre, Bao Yiming, ha puntualitzat que això no implica una transmissió i patogenicitat similars:

"Per entendre el nou coronavirus, es necessita una anàlisi comparativa curosa de fragments específics relacionats amb la transmissió i la patogenicitat dins del genoma del virus".

 

Cua de ciutadans a Wuhan per comprar provisions (EFE)

 

Sense emergència internacional

L'Organització Mundial de la Salut ha decidit, de moment, no declarar una emergència internacional davant del nou coronavirus. Una comissió d'emergència, formada per experts metges de diversos països, ha estat dos dies reunida a Ginebra.

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, creu que és massa aviat per prendre una decisió com aquesta, que implicaria mesures globals de prevenció.

"No significa que no pensem que la situació sigui greu. S'ha convertit en una emergència sanitària a la Xina, però encara no s'ha convertit en una emergència internacional."

 

El Ministeri de Sanitat, en col·laboració amb l'Institut de Salut Carles III, prepara un protocol d'actuació davant de l'aparició de possibles casos sospitosos de coronavirus a Espanya, que analitzarà amb els responsables de les comunitats autònomes.

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut