Madrid

19.000 nens moren cada dia per causes evitables segons l'Unicef

L'Unicef assegura que 19.000 nens i nenes moren cada dia i que una tercera part d'aquest ho fan per desnutrició. A Mauritània s'ha reduït la desnutrició infantil a la meitat en 12 anys i, per seguir-la combatent, l'Unicef ha presentat la campanya "Cumpledías".

Actualitzat
L'organització governamental Unicef ha denunciat que 19.000 nens i nenes moren cada dia per causes evitables coincidint amb la celebració dels Dia Universal del Nen. Una tercera part d'aquests 19.000 nens moren diàriament per desnutrició. En la situació actual, 180 milions de nens i nenes són víctimes de desnutrició crònica i 20 milions la pateixen en un grau més elevat, lluiten contra la desnutrició aguda i severa.

L'exemple de Mauritània

La presidenta del Fons de Nacions Unides per a la Infància a Espanya, Consuelo Crespo, ha afirmat que aquesta desnutrició és causa i conseqüència "de la pobresa, l'exclusió i la vulnerabilitat". Un informe anomenat "El meu fill ja no menja sorra" reflecteix els avenços que hi ha hagut a Mauritània amb la mortalitat infantil, on asseguren que s'han pogut salvar ja 87.000 nens. En aquest país s'han combinat polítiques actives de nutrició, seguretat alimentària i protecció social i, segons ha dit Crespo, el document mostra que "quan existeix voluntat política" l'ajuda aconsegueix "canvis reals i sostenibles que marquen definitivament la diferència en la vida de les persones".

Des del 1990, la desnutrició crònica s'ha reduït a aquest país africà "a la meitat, tot i que un de cada quatre menors de cinc anys encara la pateix, i això suposa la meitat del que succeeix a la resta d'Àfrica". Unicef Espanya, que compta amb 275.000 socis, ha contribuït en l'ajuda, ja que, segons Crespo, "l'ajuda arriba i és efectiva".

Tot i així, a tota la regió nord-africana del Sahel, les organitzacions humanitàries han rebut 949 milions de dòlars en ajudes, que no arriba a ser un 60% del que s'havia sol·licitat.

L'Unicef ha posat en marxa la campanya "Cumpledías" contra la desnutrició i per la supervivència infantil. L'espot de la campanya ha utilitzat el recurs del testimoni de molts nens africans que diuen quants dies, en comptes d'anys, tenen, i demana la participació de la gent a través d'un missatge de mòbil el cost del qual aniria dirigit al tractament de la desnutrició ajuda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut