18 morts per foc real a Birmània en el dia de repressió més dur des del cop d'estat

Policia i militars han fet servir munició real, bales de goma, gas lacrimogen i granades atordidores contra els manifestants

Actualitzat

La policia i l'exèrcit birmà han reprimit amb duresa i foc real les protestes i manifestacions que s'han fet arreu del país contra la junta militar que va prendre el poder del país l'1 de febrer. Hi ha almenys 18 morts i més de 30 ferits.

L'ONU ha qualificat la jornada d'avui com "el dia més sagnant" des del cop d'estat i ha assegurat que les forces policials i militars "s'han enfrontat a manifestacions pacífiques utilitzant una força letal" en diversos punts del país.

Un grup de persones traslladen un ferit en les manifestacions de Yangon (Reuters)
Un grup de persones traslladen un ferit en les manifestacions de Yangon (Reuters)

Segons informacions recollides per l'alta comissionada de l'ONU pels Drets Humans, Michelle Bachelet, les víctimes mortals s'han produït "pels trets amb munició real contra manifestants a Rangun, Dawei, Mandalai, Bago, Pokokku i Myeik. Les forces de seguretat haurien obert foc de forma indiscriminada per reprimir les manifestacions massives.

Un grup de militars amb armes a la manifestació de Yangon (Reuters/Stringer)
Un grup de militars amb armes a la manifestació de Yangon (Reuters/Stringer)

A més de foc real, la policia ha fet servir bales de goma, gas lacrimogen i granades atordidores contra la gent que es manifestava. Però la duresa de la repressió policial no ha desanimat fins ara els manifestants i centenars de milers de persones surten al carrer dia rere dia per exigir la llibertat dels detinguts després del cop d'estat.

La Unió Europea ha dit que "la violència no donarà legitimitat a l'enderrocament il·legal del govern de Birmània". L'alt representat d'Afers Exteriors de la UE, Josep Borrell, demana a les autoritats militars que aturin l'ús de la força contra civils i permetin a la població expressar el seu dret a la llibertat d'expressió i d'assemblea". Borrell ha mostrat el suport de la UE "al valent poble birmà que està defensant la seva democràcia."

 

ARXIVAT A:
Birmània
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut