18 anys i mig per als violadors en grup d'una menor de 13 anys al Carmel
Concentració de suport a la víctima de la violació múltiple de Manresa
Barcelona

18 anys i mig per als violadors en grup d'una menor de 13 anys al Carmel

El tribunal del cas del Carmel és el mateix que ha de jutjar la violació múltiple de Manresa

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'ha sabut que el tribunal que jutja el cas de Manresa -la secció 22 de l'Audiència de Barcelona- és el mateix que ha dictat sentència en una altra violació en grup a una menor de 13 anys al barri del Carmel. Ho ha avançat el diari "Ara".

La nit del 5 al 6 de juliol del 2015, la menor, que s'havia escapat una setmana abans d'un centre d'acollida de la DGAIA, estava a les festes del Carmel. Els agressors s'hi van acostar en un moment de la nit i la van convidar, juntament amb una amiga, a continuar la nit a la casa d'un d'ells.

S'hi van estar una bona estona fins que l'amiga se'n va anar a dormir a una habitació sola. Un dels tres agressors va convidar la menor a anar a una altra habitació. Ella va acceptar perquè estava molt cansada i tenia son. Allà, els tres encausats la van violar. Tots tres. S'alternaven els papers i, quan un la violava, els altres la subjectaven.

Quan van acabar, se'n van anar i van deixar la noia a l'habitació. Veient que sagnava i que tenia molt dolor, va anar al lavabo. Aleshores, la seva amiga la va sentir i va anar a ajudar-la. Poc després se'n van anar, davant la insistència d'un dels violadors perquè marxessin.

El tribunal ha donat credibilitat a la declaració de la noia. La considera "ferma, coherent i detallada". També ressalta que s'ha mantingut sense contradiccions durant els tres anys que han passat entre l'agressió i el judici. Tampoc hi troba cap motiu per voler incriminar els condemnats, perquè ni tan sols els coneixia. A més, la menor va fer una descripció exacta del pis on la van violar, malgrat que els agressors negaven que hi haguessin estat.

Només dos han estat jutjats, perquè el tercer es va escapar i està en cerca i captura.

Tant la Fiscalia com l'acusació particular, que exercia la Generalitat, demanaven 43 anys per a cada un dels agressors. El tribunal els ha condemnat 18 anys i mig de presó.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut