17A, el vincle de la Valerie i la Lourdes, una turista canadenca i una veïna de Barcelona

La Lourdes Porcar va decidir cuidar de la Valerie Wilson, que havia quedat ferida greu a la Rambla

Aitor Álvarez García

La Valerie Wilson i el seu marit Ian, canadencs de Vancouver, havien arribat de visita a Barcelona el dia abans del 17 d'agost del 2017. Havien llogat un apartament al final de la Rambla i aquella tarda van sortir a comprar alguna cosa de menjar. La Valerie ja no recorda res més.

El primer record és de despertar-se en un hospital, amb l'espatlla i la mandíbula trencades, sense saber què havia passat. Aleshores va ser quan li van dir que el seu marit havia mort.

La Lourdes Porcar, una veterinària de Barcelona, havia sortit a dinar amb dos col·legues, el Carles i l'Albert. Mentre passejaven Rambla avall per comprar una planta per a la seva mare, el Carles va sentir un soroll de motor molt fort que els venia de darrere, i els va empentar fora del tram central del passeig. I mentre s'apartaven van veure passar com una exhalació la furgoneta, que feia ziga-zagues i atropellava tothom que trobava pel camí. El paisatge que deixava darrere era impressionant, ple de gent per terra.

La Lourdes es va fixar en una parella d'uns setanta anys que estaven malferits. Una noia, austríaca, estava atenent l'home, inconscient, i la Lourdes va decidir dedicar-se a la dona. Estava conscient, es deia Valerie i la Lourdes la va fer parlar per evitar que es desmaiés.

La Valerie Wilson i la Lourdes Porcar aquest estiu a la Rambla (CCMA)

L'Ian va morir allà mateix, als braços de la noia austríaca. Quan van arribar els serveis d'emergències, la policia va fer sortir la Lourdes del mig i la va portar a refugiar-se en un hotel.

L'endemà, la Lourdes es va llevar pensant en la Valerie, en l'Ian, en la noia austríaca i en el vincle que per una estona es va establir entre ells. I va començar a buscar pels hospitals fins que va trobar on estava ingressada la Valerie. Quan la va trobar, la va anar a veure amb el Carles i l'Albert, i a partir d'aquell matí la van cuidar tots els dies de la seva recuperació. I allà va néixer una amistat que avui encara dura.

La Valerie ha refet la seva vida i s'ha tornat a casar. Torna sovint a Barcelona per veure els seus amics catalans. La Lourdes encara busca la noia austríaca.

 

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut