Un agent rural en una actuació pel Pla Alfa 3 al Baix Ebre

17 denúncies per incomplir les restriccions pel risc d'incendi aquest cap de setmana

Els dispositius d'Agents Rurals i cossos d'emergència han fet 802 actuacions per l'episodi de màxim perill d'incendi

RedaccióActualitzat

Durant el cap de setmana en què ha estat vigent el nivell 3 del Pla Alfa, els Agents Rurals han fet 802 actuacions per l'episodi de màxim perill d'incendi d'aquest cap de setmana.

S'han posat 17 denúncies per incomplir les restriccions d'accés als espais naturals, per activitats que comporten un risc d'incendi i per fer acampades.

Els Agents Rurals van desallotjar un centenar de persones que volien fer nit aquest dissabte a Montserrat per veure els Perseids.

Aquest dilluns s'han reobert els 8 parcs naturals tancats aquest cap de setmana per risc d'incendi forestal. La caiguda de les temperatures ha permès desactivar el màxim perill d'incendi a 249 municipis de 23 comarques.

 

També van fer nombrosos dispositius coordinats amb els Mossos i els ADF per controlar els accessos als vuit parcs naturals que es van tancar per l'elevat risc d'incendi.

I es van precintar barbacoes en diversos municipis afectats pel nivell 3 del Pla Alfa, com Abrera, Castellar del Vallès o Olesa de Montserrat.

El Pla Alfa defineix les actuacions dels Agents Rurals i els cossos d'emergència davant les situacions de perill d'incendi forestal que s'hagin declarat.

 

Risc d'incendi alt a 29 comarques

Tot i que s'hagi desactivat el nivell 3 del Pla Alfa per la millora de les condicions meteorològiques, encara es manté un risc alt o molt alt per focs forestals a 29 comarques.

 

Protecció Civil demana a la ciutadania que alerti el 112 davant de qualsevol indici de foc. A més, es preveuen fortes pluges al nord-est del país i a la Catalunya Central, en les pròximes hores.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut