Mangalore

158 morts i només vuit supervivents en un accident d'avió al sud de l'Índia

Vuit persones han sobreviscut a un accident d'avió al sud de l'Índia. Un Boeing 737 de la companyia Air India s'ha estavellat prop de l'aeroport de Mangalore. A l'aparell hi viatjaven 160 passatgers i sis tripulants. L'avió hauria sortit de la pista en el moment de l'aterratge per causes que no se saben i després s'ha incendiat.

Actualitzat
El Boeing 737-800 d'Air India Express s'ha estavellat a les 6.30, hora local (3.00, hora catalana), mentre intentava aterrar a l'aeroport de Mangalore. 158 persones han mort i només vuit n'han aconseguit sortir amb vida. Entre els supervivents hi ha tres ferits en estat greu i quatre de lleus, i un que ha resultat il·lès

Tots els passatgers han estat identificats com a ciutadans indis, molts d'ells immigrants a Dubai per motius de feina. L'aparell, relativament nou, l'operava Air India Express, una companyia de baix cost de capital indi que treballa sobretot a l'Orient Mitjà i al Sud-est asiàtic. El pilot, d'origen serbi, era experimentat.

L'accident ha tingut lloc quan l'aeronau ha intentat aterrar a Mangalore. L'avió s'ha partit en dos i s'ha incendiat després de sortir de la pista i anar a parar a un bosc limítrof, sense que de moment se'n sàpiguen les causes. Tot i això, es creu que l'estructura de la pista pot haver complicat l'aterratge. Segons ha dit un portaveu de la companyia, el recorregut és molt curt, i l'avió no hi ha tingut prou marge de maniobra per frenar. La pista de l'aeroport de Mangalore, Bajpe, és en una zona elevada i té molt poc espai de maniobra en cas de qualsevol error en l'aterratge o l'enlairament. De fet, està considerat un dels més complicats del país.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut