155, indults, llengua i rebel·lió en els programes del PP i Ciutadans

RedaccióActualitzat

PP i Ciutadans, que pugnen per concentrar el vot de la dreta, parlen constantment de tornar a aplicar el 155 a Catalunya si arriben al poder. Això és el que diuen els seus programes per a les eleccions del 28 d'abril.

Tant el PP com Ciutadans són partidaris d'aplicar un altre cop l'article 155 a Catalunya. Els de Casado pretenen aplicar-la el temps que resulti inexcusable. Mentre que el partit de Rivera parla d'una aplicació immediata fins a restablir la Constitució.     

 


Els dos partits, a més, volen evitar un nou referèndum d'autodeterminació i proposen endurir les penes als promotors.  El PP proposa tipificar de nou com a delicte la convocatòria d'un referèndum. Ciutadans aposta per actualitzar els delictes de rebel·lió i sedició en el Codi Penal. I les dues formacions prohibirien l'indult per a aquests dos delictes.

 

 

Tant Ciutadans com PP fan propostes en defensa de la llengua espanyola i la Constitució. En l'àmbit educatiu volen reforçar  l'Alta Inspecció de l'Estat per garantir que els llibres de text s'ajustin a la Constitució.

 

El PP proposa, a més, que la Inspecció tingui capacitat sancionadora. Ciutadans vol introduir una assignatura sobre la carta magna i, igual que els populars, garantir que es pugui estudiar en castellà a tot Espanya.
  
 

 

Ni PP ni Cs es refereixen a l'avortament, però posen l'accent en el suport de la família i la natalitat. El candidat popular ha anunciat la creació d'un ministeri específic. Ciutadans proposa fer una llei de suport. El partit de Rivera, a més, vol regular per llei la Gestació Subrogada i blindar el matrimoni entre persones LGTBI.

 


Pel que fa a altres qüestions, com la corrupció o l'eutanàsia, al programa electoral del PP no hi apareixen. Ciutadans vol regular el dret a una mort digne i dedica un apartat sencer a combatre la corrupció.  

 

[El programa electoral del PP]

[El programa electoral de Ciutadans]

ARXIVAT A:
Eleccions 28APPCs
Anar al contingut