152.000 treballadors afectats per un ERTO a Catalunya

En una setmana s'ha passat de 600 a uns 8.600 expedients de regulació temporal d'ocupació a Catalunya

RedaccióActualitzat

El nombre d'expedients de regulació temporal d'ocupació a Catalunya, d'ERTOs, continua creixent. Fa unes hores s'hi ha sumat la cadena de roba Mango, que afectarà prop de 5.000 treballadors de les botigues i del centre logístic de Lliçà d'Amunt.

En una setmana s'ha passat de 600 expedients temporals d'ocupació a més de 8.600. De 32.000 a 152.000 persones.

Una situació incerta, que genera tot tipus de dubtes als treballadors afectats.

Adrián Alonso, treballador d'un comerç:

"No sabem quan cobrarem la prestació de l'atur, no sabem si començarem a cobrar-la a l'abril o si serà al maig, i tampoc què cobrarem."

Manuel Núñez, treballador d'Acciona:

"S'estan acollint a aquests ERTOs per força major, però no negociant unes condicions millors, ni assumint res ells, ni posant res de la seva banda, que és el que crec que haurien de fer per corresponsabilitat també les empreses de cara als salaris, de cara a la meritació de les vacances i pagues extraordinàries."

Yolanda Dionisio, treballadora de Sport Assistance:

"Ostres, i ara, quan tot això passi, aniré al carrer? Jo els he dit a tots (hem parlat amb tots telefònicament): Estigueu tranquils, perquè ningú va al carrer, ningú va fora. Per què? Perquè són igual de necessaris a l'abril, al maig, quan això es reiniciï..., que ho eren al mes de març."

Des de la Generalitat s'afirma que cap administració estava preparada per afrontar l'allau d'expedients, però que s'està treballant perquè els tràmits siguin ràpids i els afectats accedeixin a la prestació d'atur al més aviat possible.

 

Josep Ginesta, secretari general de Treball de la Generalitat:

"Estem flexibilitzant els requisits de documentació, els requisits administratius, perquè també som conscients que moltes empreses tenen moltes dificultats en recopilar la documentació, en recopilar la informació."

Des del Departament de Treball afirmen que, tot i l'allau, es tracta d'un percentatge petit del total de treballadors catalans, i que això vol dir que moltes empreses estan mirant d'aplicar mesures de flexibilitat abans d'optar per l'expedient temporal.

En el cas que el presentin, les empreses s'encarregaran de tots els tràmits per evitar que els treballadors hagin d'anar a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Economia de butxacaAtur
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut