L'empresa es dedica al disseny de semiconductors (ACN/Guifré Jordan)
L'Hospitalet de Llobregat

150 llocs de treball i 12 milions d'inversió a Catalunya en un projecte per provar xips

La companyia de semiconductors americana ampliarà la seu de Barcelona i obrirà un nou centre de recerca a l'Hospitalet de Llobregat per provar els seus microxips

Virgínia Arqué Nueno

La multinacional nord-americana dedicada al disseny de semiconductors Monolithic Power Systems crearà 150 llocs de treball a Catalunya.

L'empresa ampliarà el centre de disseny que té a Barcelona des del 2018 i obrirà un nou centre de recerca i desenvolupament a l'Hospitalet de Llobregat per provar els seus xips, que s'utilitzen en àrees com el cotxe elèctric, les energies renovables o els servidors de dades.

Tot plegat suposarà una inversió de 12 milions d'euros i convertirà la seu catalana en la més gran de la companyia a Europa. Les noves instal·lacions podrien estar en ple funcionament el 2024, d'aquí dos anys.

Solar on MPS construirà el nou edifici, a l'Hospitalet de Llobregat (ACN / Guifré Jordan)

El director general de la companyia, Michel Hsing, ha explicat que el seu objectiu és créixer amb llocs de feina altament qualificats.

"No hem vingut per contractar 30 o 40 persones. Volem tenir centenars de treballadors. I només oferim llocs altament qualificats en disseny de semiconductors i sistemes. I això és el que fem."


La majoria de treballadors, enginyers

En total la companyia augmentarà en 4.200 metres quadrats les seves instal·lacions a Catalunya.

El centre de l'Hospitalet, tindrà 3.000 m2 i s'ubicarà en uns terrenys del polígon Pedrosa adquirits a l'Incasòl. També s'ampliaran les oficines al centre de disseny de semiconductors que hi ha a Barcelona en 1.200 metres quadrats més.

L'empresa preveu contractar 150 treballadors, de manera que la seu catalana d'MPS tindrà 240 empleats, la majoria enginyers.

Els nous llocs de treball seran altament qualificats (ACN)

En l'anunci de l'ampliació fet aquest dijous hi han estat presents el conseller d'Empresa, Roger Torrent, i la consellera d'Economia, Natàlia Mas.

Tots dos han volgut remarcar que Catalunya està en una situació privilegiada per la captació d'aquesta mena d'inversions gràcies a la presència d'universitats reconegudes, però també per un ecosistema creixent en aquest camp.

De fet, el conseller Torrent ha afirmat que des de la Generalitat es treballa per captar més inversions en aquest camp, però també en el de la fabricació de semiconductors.

Els consellers d'Economia i d'Empresa s'han reunit amb directius d'MPS (ACN/Guifré Jordan)

"Europa ha de corregir l'escassetat de semiconductors i ha de millorar la seva sobirania tecnològica. En aquest sentit, Catalunya pot exercir una posició de lideratge", ha assegurat Torrent.

Per la seva banda, la consellera d'Economia ha indicat que tot plegat generarà un "efecte tractor" en l'ecosistema tecnològic.

La seu catalana serà la més gran de la companyia a Europa (ACN)

Un sector "altament estratègic"

MPS és una empresa fundada fa 20 anys a Califòrnia que disposa de més de 3.000 treballadors repartits entre els EUA, la Xina i Europa.

La companyia va arribar a Catalunya el 2018 i actualment hi té 90 treballadors. Els seus clients són, sobretot, del sector del cotxe elèctric i les energies renovables.

A més, també cotitza a Nasdaq, la borsa de Nova York.

El conseller Torrent ha recalcat que els projectes d'inversió en l'àmbit dels semiconductors són "altament estratègics" per Catalunya i "cabdals" per diferents indústries:

"Són l'element més cotitzat, i els pròxims anys veurem com se n'incrementa exponencialment la demanda."

Torrent ha assegurat que Catalunya "està preparada per ser un hub" d'aquest sector a escala europea.

"La lluita pels semiconductors també és una lluita pel talent", ha advertit el director general d'MPS a Espanya, Enric Rodríguez.

 

Anar al contingut