15 detinguts per robar rellotges i joies a gent gran amb el mètode de l'abraçada

L'organització criminal desarticulada actuava a Barcelona, el Vallès, el Garraf, Osona i el Baix Llobregat

RedaccióActualitzat

Desarticulada una organització criminal especialitzada en el robatori de joies i rellotges a gent gran. S'han detingut 15 persones, 8 homes i 7 dones d'entre 16 i 26 anys. Els Mossos d'Esquadra els relacionen amb 18 furts i robatoris violents a Barcelona i l'Àrea Metropolitana.

La investigació va començar l'estiu passat, quan es va detectar un grup molt actiu de lladres que sempre utilitzava el conegut mètode de l'abraçada.

 

 

Com funciona el mètode de l'abraçada

Totes les víctimes són gent gran. Primer els demanaven alguna informació, per exemple sobre alguna adreça, per mantenir una conversa.

Després, una vegada havien generat un mínim de confiança, buscaven el contacte físic amb una abraçada o una encaixada de mans com a senyal d'agraïment per robar-los alguna joia.

En aquest moment aprofitaven la seva destresa per robar-los la joia o el rellotge que prèviament ja havien detectat que duia la víctima.

Si la víctima es resistia, no dubtaven a actuar amb violència. Segons els Mossos, actuaven a Barcelona i diverses localitats del Vallès, el Garraf, Osona i el Baix Llobregat en petits grups de dues o quatre persones.

Diàriament canviaven la zona per dificultar l'acció policial. També canviaven amb freqüència de vehicle i n'havien arribat a fer servir set, segons la investigació.

En els escorcolls de dimecres passat a 5 domicilis de Barcelona i Badalona, els Mossos van intervenir 3.000 euros en efectiu, 95 joies d'or i 11 rellotges.

Entre els quinze detinguts, hi ha un menor d'edat que ha ingressat en un centre per ordre de la Fiscalia de Menors, mentre que la resta han ingressat en presó preventiva. La investigació, dirigida pel jutjat número 16 de Barcelona, continua oberta i no es descarten més detencions.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicial
Anar al contingut