Els Mossos van decomissar unes 7.000 plantes de marihuana
Els Mossos van decomissar unes 7.000 plantes de marihuana
Girona

15 detinguts a Girona per cultivar més de 7.000 plantes de marihuana

Els Mossos d'Esquadra van començar a investigar arran d'un augment dels delictes violents a la zona des de l'estiu de l'any passat

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal instal·lat a la província de Girona per cultivar més de 7.000 plantes de marihuana en domicilis de Riudarenes, Sils i Girona.

En total s'han detingut 15 persones de nacionalitat espanyola, entre les quals hi ha el líder del grup, el jardiner i el lampista que s'encarregaven de les plantacions, segons ha informat la policia catalana en un comunicat.

La investigació policial va començar arran de la detecció d'un augment de fets violents a la zona, motivats per la marihuana, des de juny del 2015. La investigació, tutelada pel jutjat d'instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners, va permetre identificar el líder del grup, un veí de Sils de 39 anys, així com les seves dues persones de confiança.

 

 

Els delinqüents actuaven des de nou cases, dues a Riudarenes, sis a Sils i una Girona, on plantaven i cultivaven la marihuana. Per no aixecar sospites i abaratir els costos, l'electricitat l'agafaven directament de l'enllumenat públic. A banda d'aquestes persones, el grup criminal disposava de més gent que feia les tasques de vigilància de les plantacions de marihuana.

La policia va decomissar més de 7.000 plantes de marihuana, cinc caixes plenes de cabdells secs de marihuana preparats per a la venda, sis bàscules de precisió, 4.755 euros en efectiu, dos vehicles i una gran quantitat de telèfons mòbils.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar presó per a nou dels detinguts i llibertat amb càrrecs per a quatre. Les dues persones restants van quedar en llibertat sense càrrecs.

 

Anar al contingut