Segons considera provat el jurat, l'acusat va aprofitar els seus coneixements de tècniques de lluita i combat per agredir mortalment la víctima
Segons considera provat el jurat, l'acusat va aprofitar els seus coneixements de tècniques de lluita i combat per agredir mortalment la víctima (ACN)

15 anys de presó per matar un turista d'un cop de peu al cap en una discoteca de Lloret

El magistrat ha rebaixat els 24 anys de presó sol·licitats per la Fiscalia per assassinat

RedaccióActualitzat

L'autor de la puntada de peu al cap que va posar fi a la vida d'un turista italià de 22 anys a Lloret de Mar l'estiu de 2017, Rassoul Bissoultanov, ha estat condemnat a 15 anys de presó per l'Audiència Provincial. És la pena mínima per assassinat.

L'acusat, a qui el jurat va declarar culpable d'assassinat, s'enfrontava a una pena de fins a 25 anys de presó, que eren els que li demanava l'acusació particular de la família de la víctima, un any més del que sol·licitava la Fiscalia, que eren 24 anys. Ara, però, s'ha acceptat la sol·licitud de reducció de la pena que va presentar la defensa del cas, encapçalada per l'advocat Carles Monguilod.

L'argument per establir la pena mínima és que més enllà del cop de peu a traïció, no hi ha cap altre element que justifiqui elevar la condemna.

L'Audiència ha absolt el segon processat en el cas, que s'enfrontava a 15 anys de presó
Se li ha imposat la pena mínima per assassinat(ACN)

Antecedents del crim

En el primer judici del crim, set dels nou membres del tribunal popular van considerar provat que l'acusat va actuar a traïció perquè la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se, ja que estava estesa a terra.

El veredicte, a més, va subratllar que Bissoultanov, que havia après tècniques de combat, va donar la puntada de peu al cap del turista amb una força "desmesurada".

"Volia provocar el major dany possible."

Les proves de l'agressió mortal van ser les gravacions amb el mòbil que va enregistrar un dels clients de la discoteca, que mostren que "la puntada de peu no és un acte impulsiu o fortuït conseqüència d'un cop mal donat, sinó una decisió ràpida i urgent, que d'alguna manera ha estat meditada".

"Bissoultanov va rotar tot el cos perquè el cop fos molt efectiu."

Com a acusació particular també hi havia l'Ajuntament de Lloret i la patronal de l'oci nocturn, Fecasarm, que també van demanar que es condemnés el processat a 24​ anys de presó. 

Recollint el veredicte del jurat, la sentència absol el segon acusat, que s'enfrontava a una pena de fins a 15 anys de presó perquè les acusacions el consideraven còmplice del crim. El veredicte, però, i en aquest cas per unanimitat, ha descartat que participés en l'agressió mortal.

 

Sense indemnització per a l'oci nocturn

La sentència no imposa cap indemnització per als familiars del jove italià, ja que l'assegurança de la discoteca ja la va assumir abans que la causa arribés a judici. Tampoc ha estat acceptada la sol·licitud de 30.000 euros per a la discoteca, i els 10.000 més de cada associació per destinar-los a campanyes de conscienciació.

L'Audiència de Girona qualifica aquestes peticions de "purament arbitràries i capritxoses" i carrega contra les dues associacions dient que no van "gastar ni un sol minut" del judici per demostrar quin era el perjudici que van patir.

El secretari general del club explica que l'agressor va arribar a enfrontar-se amb ells aquella matinada
El secretari general del club explica que l'agressor va arribar a enfrontar-se amb ells aquella matinada

El secretari general de la Fecasarm i portaveu de Spain Nightlife, Joaquim Boadas, considera, però, que el personal del St. Trop va fer "tot el possible per auxiliar" el turista.

Boadas també vol deixar clar que les implicades no són "entitats mercantils", sinó associacions sense ànim de lucre, i que, per tant, els diners que sol·licitaven anirien destinats a fer campanyes de conscienciació i prevenció contra la violència en l'oci nocturn.

"Més que en les acusacions, s'hauria d'haver centrat en la maldat de l'assassí."

La sentència no és ferma i s'hi pot interposar recurs d'apel·lació davant del TSJC en un termini de deu dies.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut