15.000 persones participen en la manifestació de París
15.000 persones participen en la manifestació de París
París

15.000 persones es manifesten a París contra el racisme i la violència policial

Després de tres hores de manifestació estàtica, s'han produït enfrontaments entre els manifestants i les forces de l'ordre. La policia ha utilitzat gasos lacrimògens contra els manifestants que els han llançat pedres.

RedaccióActualitzat

El Consell d'Estat francès ha aixecat aquest dissabte la prohibició general de manifestació a la via pública, a l'estimar que no es justifica per la situació sanitària actual, ja que la mesura va ser inclosa en la segona fase de la desescalada del confinament a què va obligar la pandèmia de coronavirus.

Però el Consell d'Estat ha detallat que no es poden fer manifestacions que no compleixin amb totes les mesures de seguretat com són respectar les distàncies o portar mascaretes. Per això la marxa d'avui no estava permesa.

 

Milers de persones s'han concentrat, justament aquest dissabte, en diverses ciutats del país, sense fer cas a les advertències oficials, contra el racisme i la violència policial.

A París, la marxa contra la discriminació racial ha reunit a 15.000 persones, segons xifres de la Prefectura de Policia de la capital francesa.

 

La protesta estava convocada per la família d'Adama Traoré, un noi negre de 24 anys que va morir al 2016 sota custòdia policial. La seva germana ha demanat justícia i ha dit que el moviment per George Floyd als Estats Units ha despertat consciències a França.

S'hi han pogut veure molts joves amb samarretes negres i amb proclames: "Fins que no tinguem justícia, no tindreu pau."

 

La manifestació havia de marxar des de la Plaça de la República fins al Palau de l'Òpera però la prefectura ha bloquejar la concentració en el punt de partida.

Després de tres hores de manifestació estàtica, s'han produït enfrontaments entre els manifestants i les forces de l'ordre. La policia ha utilitzat gasos lacrimògens contra els manifestants que els han llançat pedres.

Verdy, manifestant:

"Sento que és un deure per a mi participar en aquest moviment col·lectiu i fer que se senti la veu d'un grup, de les minories àrabs i negres i dir no a la violència policial i que es faci justícia"

 

Roxanne, manifestant:

"És important ser aquí, mostrar la nostra presència, el nostre suport. No som nosaltres les que hem de prendre la paraula ja que som blanques i no som víctimes de discriminació però volem ser aquí per mostrar el nostre suport"

 

 

Moment de la intervenció policial amb gasos lacrimògens

 

S'han celebrat protestes més reduïdes a altres ciutats franceses, com són Lió i Marsella.

Amnistia Internacional insta França a reformar les seves pràctiques policials

Amnistia Internacional França ha demanat aquest dissabte que s'abandonin pràctiques policials com el placatge ventral i eines com el llançador de boles de defensa i les granades de dispersió, que constitueixen "una resposta desproporcionada", segons l'organisme.

 

Cécile Coudriou, presidenta d'Amnistia Internacional França:

"Per a un millor respecte als drets humans, Amnistia Internacional França demana una reforma profunda de les forces de l'ordre, que s'ha de fer amb total transparència i incloent a totes les parts, incloses associacions, diputats i població"

 

 

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut