Pla general dels 14 participants en la 28a edició del Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí de Lleida. Imatge del 6 de març del 2017. (Horitzontal)
Pla general dels 14 participants en la 28a edició del Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí de Lleida. Imatge del 6 de març del 2017. (Horitzontal)

14 participants es disputen la 28a edició del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí de Lleida

ACN Lleida.-L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida és l'escenari aquest dilluns de la 28a edició del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí. Enguany el certamen, organitzat per la Federació d'Hostaleria de Lleida amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria, compta amb 14 participants inscrits, tots ells menors de 29 anys i procedents de diferents restaurants i hotels de la demarcació de Lleida, així com de la mateixa Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, els quals hauran de demostrar la seva creativitat i tècnica a la cuina. L'objectiu del concurs, un dels concursos de cuina més antics i consolidats a Catalunya, és promoure la creativitat culinària i les possibilitats dels productes locals lleidatans. En aquesta edició, els participants hauran d'elaborar un plat amb principal amb espatlla de xai, i uns postres amb pera de Lleida. El jurat del concurs l'integren els xefs dels tres restaurants lleidatans amb estrella Michelin: Xixo Castaño del Malena de Gimenells, Zaraida Cotonat del Fogony de Sort, Robert Vidal de La Boscana de Bellvís, a més d'Albert Capdevila, guanyador del Concurs Angel Moncusí 2016. Així mateix, Jordi Pallàs del restaurant Aimia (Lleida) i Gonzalo Ferreruela del restaurant Ferreruela (Lleida), composen el jurat tècnic.

El Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí arriba enguany a la 28a edició, assolint la xifra de 14 participants, cosa que mostra la bona salut d'aquest concurs de cuina, un dels més antics i consolidats del país. El concurs, organitzat per la Federació d'Hostaleria de Lleida amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, busca promoure la creativitat culinària i les possibilitats dels productes lleidatans, com a base principal i matèria primera dels plats, en mans dels joves talents.Els joves cuiners participants que treballen actualment a la cuina d'un restaurant o hotel són: Sergi Aritzeta del Cal Xirricló, Robert Canadell de La Huerta, Arnau Panadés del Resquitx, Albert Graells de La Boscana, Roger Solé del Gran Astoria, Roger De la Torre del Can Boix, Josep Salvador del Ferreruela, Cristian Millan del Era Coquela, Raul Terrado de El Castell de Ciutat, Albert Modol del QR Cafè, Álvaro Gabriel Ruiz del Romeu, Genís Costa del Níam i Anouar El Mardi del Logos Berguedà. Així mateix, procedent de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, participa Eloi Romero.Enguany el jurat està integrat pels xefs dels tres restaurants lleidatans amb estrella Michelin: Xixo Castaño del Malena de Gimenells, Zaraida Cotonat del Fogony de Sort i Robert Vidal de La Boscana de Bellvís, a més d'Albert Capdevila, guanyador de l'edició 2016 del concurs i actualment a Cal Xirricló de Balaguer. A banda, Jordi Pallàs del restaurant Aimia de Lleida i Gonzalo Ferreruela del restaurant Ferreruela de Lleida, integren el jurat tècnic, que s'encarrega de supervisar la preparació dels plats per part dels concursants.El certamen ha arrencat a les 9 hores i, després de la presentació, els participants han pogut anar pensant els seus plats, després de conèixer que els productes principals a utilitzar són enguany, l'espatlla de xai, per al plat principal, i la pera, per a les postres. A partir de les 13 hores han començat a entrar progressivament a la cuina els diferents cuiners, que disposen de tres hores per elaborar i preparar els plats, que posteriorment hauran de presentar davant el jurat. A la nit, a la mateixa Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, tindrà lloc el sopar de lliurament de premis a càrrec de sis societats gastronòmiques lleidatanes, en el qual es donaran a conèixer el guanyador i finalista de la 28a edició del concurs. El guanyador del concurs gaudirà d'un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb tres estrelles Michelin, inclosa la nit d'hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d'una reconeguda escola barcelonina.

Anar al contingut