14 milions per a les malalties minoritàries, la segona recaptació més alta de La Marató
Una imatge de la Marató 2019, des de l'autocar que va portar Quim Masferrer a les diferents localitzacions del programa

14 milions per a les malalties minoritàries, la segona recaptació més alta de La Marató

La recaptació recollida del desembre al març és la més alta de les 28 edicions d'aquest programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio

Actualitzat

14.053.915 euros. Aquesta és la recaptació final de La Marató del 2019 per a les malalties minoritàries. Des del marcador del desembre s'han sumat 4,6 milions d'euros.

És la segona xifra més alta de les 28 edicions que se n'han fet fins ara, després de la de l'any anterior, dedicada al càncer.

14 milions per a les malalties minoritàries, la segona recaptació més alta de La Marató

El programa emès el 15 de desembre va acabar amb un marcador provisional de 9,4 milions, que s'ha vist incrementat amb els 4,6 milions que la ciutadania ha aportat fins al 31 de març, quan s'ha tancat definitivament el període de donatius.

Es tracta de l'increment més alt de la història del programa solidari.

La Marató d'aquest any va canviar totalment de format per trepitjar més territori que mai. El programa va sortir dels estudis de TV3 i Catalunya Ràdio i es va fer, simultàniament, des de sis localitzacions en què la participació ciutadana va ser la gran protagonista.
 

Aquests recursos s'invertiran en la recerca biomèdica, sobretot en proves de detecció precoç i millora dels tractaments. La Fundació finançarà els millors projectes d'investigació dels 228 que s'han presentat a la convocatòria.

Els està avaluant un comitè científic format per especialistes de l'àmbit internacional i coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Cada projecte serà puntuat per tres avaluadors en funció de la seva qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, valor innovador i viabilitat.

Finalment, s'elaborarà una llista amb els treballs més ben valorats, que haurà de ser aprovada pel Patronat de la Fundació. La decisió es farà pública el darrer trimestre d'aquest any.  

Es calcula que a Catalunya hi ha 400.000 persones amb una malaltia minoritària. Són patologies molt poc freqüents, que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000. Actualment, n'hi ha unes 7.000 de descrites i al voltant del 80% són d'origen genètic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat) on

 

L'actual situació sanitària ha fet que La Marató 2020 fes un gir per dedicar l'edició d'aquest any a la recerca sobre la Covid-19. La cita serà el 20 de desembre.

És per això que s'ha traslladat l'edició sobre la salut mental a l'any 2021, coincidint amb el 30è aniversari de La Marató.

ARXIVAT A:
La Marató
Anar al contingut