14 ferits i 13 detinguts en una nit de protestes amb menys aldarulls

14 ferits i 13 detinguts en una nit de protestes amb menys aldarulls

14 ferits i 13 detinguts en una nit de protestes amb menys aldarulls

Actualitzat
TEMA:
Judici procés

Un jove detingut per la policia al centre de Barcelona (Reuters, Juan Medina)

En la sisena nit de protestes consecutives arran de la sentència s'han registrat menys aldarulls, i també han baixat dràsticament el nombre de ferits i detinguts. El SEM ha atès 14 persones, 11 a Barcelona i 3 més a Girona.

I, segons dades dels Mossos, arreu de Catalunya hi ha hagut 13 detinguts, tots a Barcelona.

 


Mans enlaire i de genolls a la zona d'Urquinaona (Reuters-Juan Medina)

 

El Servei d'Emergències Mèdiques ha comunicat que durant la jornada d'ahir va fer 14 assistències, 11 de les quals a Barcelona i 3 a Girona.

Entre els Mossos hi ha 5 ferits, molts menys comparats amb els 96 de la nit de divendres, segons el conseller d'Interior, Miquel Buch.
 

Incidents aïllats

Després d'una manifestació tranquil·la, cap a la mitjanit s'han registrat incidents aïllats al voltant de la plaça Urquinaona, a prop de la Rambla i a la Meridiana.

 


Un manifestant cremant el para-sol d'una terrassa a la Rambla (Reuters-Juan Medina)

 

A prop de la plaça Urquinaona de Barcelona va començar a cremar un contenidor, mentre la majoria de manifestants es mantenien en actitud pacífica a la plaça, on es va fer un cordó format per membres d'entitats entre ells i la línia policial a l'inici de la Via Laietana.

Tot i això, amb l'aparició de la primera barricada, al carrer Ausiàs Marc, la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra van demanar la dissolució de la manifestació i van avisar d'una intervenció imminent.
 

 


Barricada de foc al carrer Ausiàs Marc (Reuters-Jon Nazca)

 


Després de fins a nou advertiments de càrregues per part de la policia a la Via Laietana i veient que els manifestants es mantenien en actitud pacífica, els cossos policials han acabat marxant.

Va ser a la barricada del carrer d'Ausiàs Marc on finalment els Mossos van intervenir per dispersar els manifestants amb projectils de foam.

Una escena semblant es va viure al voltant de la Rambla. Un grup d'encaputxats van arrencar senyals de trànsit, va destrossar semàfors i va llançar contenidors als laterals del passeig. Les furgonetes de la policia van baixar pel mig de la Rambla perquè els laterals eren plens de contenidors, alguns en flames. Els Mossos van intervir a la zona dispersant els manifestants amb projectils de foam. Es van fer barricades de foc en carrer adjacents a la Rambla i destrosses al mobiliari urbà.
 

 


Els antiavalots a la Rambla, on hi va haver alguns incidents (Reuters-Juan Medina)

Els últims manifestants que quedaven pel centre de Barcelona s'han dispersat passada la 1 de la matinada d'aquest dissabte. Els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra s'han començat a retirar i els Bombers han apagat els focs que quedaven encesos pel carrer.

 

Un detingut a la Meridiana

Un centenar de persones van tallar l'avinguda Meridiana de Barcelona a l'altura del carrer Felip II. La policia va identificar alguns manifestants i va detenerir una persona acusada d'agredir un agent.

Cap a un quart de dues de la matinada, unes 300 persones continuaven tallant la Meridiana, on ja no hi havia presència policial.
 

 


La Meridiana es va tallar fins a un quart de dues de la matinada
ARXIVAT A:
Judici procés